boon-sportoldal

2017.04.21. 10:50

Hosszú Katinkát is legyőzte Vécsei Réka

Debrecen, Miskolc - A még serdülő korosztályú Miskolci Sportiskola versenyzője, Vécsei Réka felnőtt úszó ob-aranyérmet szerzett.

Debrecen, Miskolc - A még serdülő korosztályú Miskolci Sportiskola versenyzője, Vécsei Réka felnőtt úszó ob-aranyérmet szerzett.

Debrecenben zajlik az idei felnőtt nagypályás úszó országos bajnokság, melynek szerdai napján rendezték meg a női 200 méter mell­úszás döntőjét is. A számot, meglepetésre, a Miskolci Városi Sportiskola versenyzője, a 2002-es születésű (még serdülő korosztályú) Vécsei Réka nyerte, megelőzve a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, illetve a címvédő Sebestyén Dalmát.

Felépített taktika

– Nagyon örülök az első helynek, hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ilyen ellenfelek ellen versenyezhettem, akik közül Hosszú Katinka a példaképem – mondta lapunknak a helyszínről Vécsei Réka, aki csütörtökön is döntőzött, hetedik lett a 200 m vegyes fináléjában. Az MVSI tehetsége ma 100 m mellen, szombaton pedig 50 m mellen is rajtkőre áll.

– Réka először vesz részt nagypályás felnőtt országos bajnokságon, tavaly novemberben ott volt a rövidpályás ob-n, amelyen egy negyedik és egy hatodik helyezést ért el – mondta a fiatal sportoló edzője, Sajgó László. – Szerdán az volt a célunk, hogy döntse meg a 2:30 perces egyéni csúcsát, amely már az előfutamban sikerült, hiszen 2:28:21-et úszott. A döntőre felépítettünk egy taktikát, megbeszéltük, mi a teendő, mikor kell nyitnia a hajrát, de persze arra is felhívtam a figyelmét, hogy mire számíthatunk az ellenfelektől, akik azért komoly szintet képviselnek. Természetesen nagyon boldogok voltunk és vagyunk, de a továbbiakban is alázatosan kell dolgoznunk.

Győr, elsőbbség

Vécsei Réka időeredménye ebben a számban B-szint az idei budapesti világbajnokságra (A-szinttel rendelkező honi úszó nincs női 200 méter mellen), hogy induló lesz, lehet-e, arról az alábbiakat mondta a trénere.

– Ez a kérdés, vagyis pontosabban a válasz pillanatnyilag nyitott, de abban az időben rendezik Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, és koránál fogva is ez élvez prioritást – válaszolta a felvetésre Sajgó László.

A Miskolci Városi Sportiskola egy 4 fős csapattal képviselteti magát a debreceni országos bajnokságon, Vécsei Rékán kívül három ifjúsági korú lány, Tátrai Virág Csenge, Csuhai Csenge és Csuhai Kincső húz, húzott úszó­dresszt, miután mindegyiküknek megvolt a szükséges szintideje.

ÉM-MI


Ob, nők, 200 m mell

1. Vécsei Réka (Miskolci VSI) 2:28.61 perc

2. Hosszú Katinka (Iron) 2:29.47

3. Sebestyén Dalma (Győri Úszó Sportegyesület) 2:30.69


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!