boon-sportoldal

2017.03.03. 14:38

Barcikán lehet bajnok a miskolci floorball-csapat

Miskolc - A Miskolci FE-floorballer.hu floorball csapata győzelme esetén újra a legjobb lehet az OB II-ben.

Miskolc - A Miskolci FE-floorballer.hu floorball csapata győzelme esetén újra a legjobb lehet az OB II-ben.

A férfi floorball OB II 13. fordulójában, vasárnap 17.30-tól Miskolci FE-floorballer.hu – Torpedo Justitia SC meccset rendeznek Kazincbarcikán, a Herbolyai út 5. szám alatt, a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának tornacsarnokában. Hogy miért itt?

Felújítják

– Eddig a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban játszottuk hazai meccseinket, de mivel a létesítményt felújítják, így új otthon után kellett néznünk, az évadból hátralévő meccseinknek – mondta Szabó Ákos, a miskolci klub elnöke. – Kerestünk, de Miskolcon nem találtunk olyan termet, amely méretében, bérleti díjában megfelelő lett volna számunkra, ezért továbbmentünk a Miskolc helységnévtáblán, és így jutottunk el Kazincbarcikára. Érdekesség, hogy az ottani első meccsünk különleges lehet, hiszen győzelmünk esetén bajnoki címet ünnepelhetnénk.

A férfi floorball OB II 2016/17-es évadjából már csak hat mérkőzés van hátra, és az MFE-floorballer.hu olyan előnnyel vezet a második helyezett csapat előtt, hogy a sereghajtó elleni vasárnapi győzelem a tavalyi bajnoki címének megvédését jelentené a borsodi gárda számára.

De ha nem nyernek, akkor is marad még esélyük a címvédésre, hiszen március 19-én, szintén a barcikai helyszínen a Lizards együttesét fogadják. És nem ez lesz az utolsó meccsük a miskolciaknak itt, hiszen a bajnokság után még egy újabb sorozat, a Ligakupa vár a csapatra.

– Március 19-e után indul a Ligakupa, 8 csapat részvételével, amelyben a 9 csapatos OB I utolsó öt helyezett együttese és az OB II három legjobbja vesz részt – mondta Szabó Ákos. – A 8 gárdából álló mezőny, 2 két darab négycsapatos csoportban, három fordulóban játszik meccseket egymás ellen, ezt követően pedig a helyosztókra kerül sor.

ÉM-BCS


A férfi floorball OB II állása

1. Miskolci FE-floorballer.hu 10 9 - 1 116-52 18

2. Lizards Floorball Team 9 6 1 2 64-54 13

3. Szegedi Floorball Egyesület 10 4 1 5 51-69 9

4. Phoenix Titans 10 2 - 8 47-69 4

5. Torpedo Justitia SC 9 2 - 7 43-77 4


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!