boon-sportoldal

2017.01.26. 15:13

Döntései „rendre” ülnek, és sokat fut

Miskolc - Szabó Levente kapta az Év játékvezetőjének felajánlott óriási serleget.

Miskolc - Szabó Levente kapta az Év játékvezetőjének felajánlott óriási serleget.

A díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága játékvezetői bizottságának a miskolci Vigadó étteremben tartott hagyományos évzáró-évnyitó bálján adták át.

Miskolcon vizsgázott

– Aszalón voltam megyei I. osztályú játékos, de már akkor is tudtam, hogy a labdarúgásból nem fogok megélni – mondta Szabó Levente, majd így folytatta: – Viszont legalább a hét végeken mindenképpen a sportág közelében akartam maradni, ezért a játékvezetésre adtam a fejem. 2008-ban Miskolcon vizsgáztatott Stenczel István, aztán az encsi körzetben kezdtem a bíráskodást. Az idén leszek 28 éves, és a mostani elismerésem mellett korábban egyszer már díjaztak: 2013-ban megválasztottak az Év utánpótlás-játékvezetőjének.

A fiatal sípos eddig ötven megyei I. osztályú és tizenkét NB III-as találkozón dirigált.

– Az elsők mindig felejthetetlenek – folytatta Szabó Levente. – A megyei elitben 2012-ben az Abaújszántó – Miskolci VSC, a harmadik vonalban pedig tavaly augusztusban a Debreceni VSC tartalék – Hajdúböszörmény összecsapáson mutatkoztam be. Korábban is akadt egy örökké emlékezetes meccsem: az Emőd – Szentistván megyei II. osztályú, Közép csoportos találkozón dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Vágya az NB I

A megye tavalyi legjobb játékvezetőjét fizikai inzultus még nem érte, a nézőtérről érkező – szavaival élve – szeretetteljes szóbeli megnyilvánulásokkal pedig nem foglalkozik.

– Rövidtávú célom az NB II-es kerettagság, ennek kivívásához persze két-három esztendőt biztosan el kell töltenem az NB III-ban – jegyezte meg Szabó Levente. – Fizikálisan nincs gondom, sokat futok, és megítélésem szerint jól kommunikálok a labdarúgókkal, ami pedig a döntéseimet illeti, ezzel kapcsolatban Kurmai Zoltánt, a megyei játékvezetői bizottság elnökét idézem, aki így jellemzett: amíg játék folyik a pályán, addig a döntéseim rendre helytállóak. Jól tudom, hogy most rutint kell szereznem ahhoz, hogy a ranglétrán előrébb léphessek. Azt sem titkolom, hogy az álmom az NB I, persze kimondva vagy kimondatlanul szinte minden dirigensnek ez a vágya. A fejlődésem érdekében mindenkitől igyekszem tanulni, ezt tettem a múltban és ez így lesz a jövőben is. Hazai és külföldi példaképem egyébként nincs, de azért mindig akad olyan „kollégám”, akiknek tetszik a bíráskodása, a felfogása. Ezekben a zimankós napokban már a tavaszi szezonra készülök, és bár nem rajongok a kispályás műfajért, ha küldenek, akkor természetesen ott leszek a megyei téli teremtornán.

Civilben

Szabó Levente aszalóinak vallja magát, de már Miskolcon él, családja azonban még nincs. Civilben a Lilla­füredi Sport- és Kalandpark park­igazgatója.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!