boon-sportoldal

2016.11.19. 09:57

Mezőkövesd Zsóry FC: Feltöltődve várt Videoton

Mezőkövesd - A fehérváriakat fogadja a Mezőkövesd Zsóry FC együttese, amely pontokra vágyik.

Mezőkövesd - A fehérváriakat fogadja a Mezőkövesd Zsóry FC együttese, amely pontokra vágyik.

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 16. fordulója keretében a városi stadionban szombaton 15 óra 30 perctől mérik össze tudásukat a csapatok. A Mezőkövesd a forduló előtt a hatodik helyen áll, s már négy bajnoki óta veretlen. Az élvonalbeli pontvadászat a válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünet után folytatódik, azonban a kövesdiek nem tétlenkedtek ez idő alatt. Játszottak egy felkészülési mérkőzést a Jászberénnyel, amelyet 4-1-re megnyertek. Ezen a találkozón Pintér Attila főleg azokat szerepeltette, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak az éles összecsapásokon.

Egyet ígérhetek, nem feltartott kézzel fogunk felmenni a pályára. Pintér Attila

Bővült a keret

– A szünetben ezúttal egy edzőmeccset játszottunk, az előző szünetekben viszont szerda-szombat ritmusban játszottunk felkészülési mérkőzéseket – mondta Pintér Attila vezetőedző. – Most úgy döntöttünk, hogy adunk egy hétvégi pihenőt a játékosoknak és egy teljes hosszú héttel kezdünk. Ez idő alatt mindenki feltöltődött, s ez rá is fért a srácokra, hiszen minden mérkőzésen a maximumot nyújtották, sőt, még felette.

A kövesdiek kerete újabb játékossal bővült, Mihailo Milutinovics személyében szerb-magyar középső védőt igazolt a klub. A 21 esztendős játékos legutóbb a portugál Braga futballistája volt.

– Sikerült jó játékost igazolnunk, itt van nálunk két hete, húsz éves fiatal, magyar papírokkal bír. Abban bízom, hogy decemberig még jobban megismerjük, és ha úgy van, be tudjuk tenni a csapatba. Agresszív, jó sebességű futballista, aki az előre játékból is kiveszi a részét. Nem az oldalpasszok híve, hanem ahogyan megvan a mélységi passz, egyből játszik előre. Nagyon jó véleménnyel vagyok róla, és majd eldől, hogy ki tudja-e magának vívni a helyét a kezdőcsapatban – beszélt a klub új szerzeményéről Pintér Attila.

Kimagaslik a mezőnyből

Az utóbbi hetekben tíz pontot gyűjtő kövesdiekre ma kemény ellenfél vár, a Videoton legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak egyet, a DVTK ellenit veszítette el. A Kövesdet az első körben 2-0-ra győzte le Felcsúton.

– A Ferencváros és a Videoton, játékosállományát tekintve, kimagaslik a mezőnyből. Egyet ígérhetek, nem feltartott kézzel fogunk felmenni a pályára. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot. A közönségünk is megérdemli, nagyon hálásak vagyunk nekik, mind itthon, mind idegenben kiállnak a csapat mellett és buzdítják. Tudjuk ellenfelünk erősségeit, s azt is, hogy minimális hibái vannak, megpróbáljuk azokat kihasználni. Azon múlik, mennyire tudjuk majd rájuk erőltetni akaratunkat – alkotott véleményt a fehérvári csapatról a kövesdiek mestere.

A tervezett csapat: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevoungou, Pauljevic – Kink, Strestik, Molnár G. – Diallo.


A 16. forduló programja

Szombat

  • 15.30: Diósgyőri VTK – Swietelsky-Haladás (Debrecenben)
  • 15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC
  • 15.30: Gyirmót FC – Újpest FC
  • 15.30: MTK Budapest – Debreceni VSC
  • 15.30: Paksi FC – Budapest Honvéd
  • 15.30: Vasas FC – Ferencvárosi TC (a Bozsik stadionban)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!