boon-sportoldal

2016.09.24. 15:52

Vasas vs. Mezőkövesd - Most a hibák kijavítására koncentrálnak a kövesdiek

Mezőkövesd - A Vasas vendégeként küzd szombaton a pontokért a matyóvárosiak labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - A Vasas vendégeként küzd szombaton a pontokért a matyóvárosiak labdarúgócsapata.

A piros-kékek a Fáy utcai Illovszky stadionban, 18 órától fogadják a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét.

A legutóbbi, szerdán rendezett fordulóban mindkét alakulat vereséget szenvedett. A fővárosiak Gyirmóton szenvedtek vereséget, a borsodiak pedig hazai környezetben a Paks gárdájával szemben maradtak alul. Így az alsóházban tömörült a mezőny, s máris látható, hogy a csapatok nagy harcot folytatnak majd a kieső helyek elkerülése érdekében.

Feltérképezte

Három veretlenül megvívott mérkőzés után, védelmi hibák miatt kapott ki a Pakstól a Mezőkövesd Zsóry FC csapata. Pintér Attila feltérképezte a Vasas hátrányait, de a sikert csak saját csapata hibáinak javítása hozhatja meg a listavezető otthonába.

A tavaly még a kiesés ellen harcoló fővárosiak jól kezdték a szezont, azonban a legutóbbi két találkozójukon egyaránt 1-0-ra kikaptak. Az üldözők botladozása miatt azonban 19 ponttal még mindig vezetik a bajnokságot. A kövesdiek a Paks ellen egy jó sorozatukat szakították meg a vereségükkel, hiszen előtte három mérkőzésen is veretlenek maradtak, öt pontot szereztek, most tízzel állnak a tizedik helyen. Pintér Attila variációs lehetőségeit növeli, hogy eltiltása után visszatérhet a csapat házi gólkirálya, Marek Strestík, valamint Sós Bence is, a Diósgyőrben megsérült Patrick Mevoungou pedig végül már szerdán is vállalta a játékot. Az, hogy végül ki kap kezdőként lehetőséget, azon múlik, ki milyen állapotban lesz a mérkőzés előtt. – Mindenhol nyerni szeretnénk, így a listavezető Vasas otthonában is. Feltérképeztük ellenfelünket, ki szeretnénk használni hibáikat.

A legfontosabb azonban, hogy a saját gyengeségeinket küszöböljük ki. Olyan súlyos hibákat követtünk el, amelyeket az NB I-ben nem lehet, mert nem maradnak büntetlenül, ezeket a problémákat kell most megoldanunk. Természetesen a helyzetkihasználásunkon is javítanunk kell, hiszen nem lesz egy-egy mérkőzésen tíz-tizenkét gólszerzési lehetőségünk, három-négyből be kell találnunk az ellenfél kapujába – mondta Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője.

Tisztában vannak

Hozzátette: minden csapatnak akadnak erősségei, így tisztában vannak a Vasas előnyeivel is. Ezek közé tartoznak például a pontrúgások, amelyekből több gólt is szereztek a piros-kékek.

A mezőkövesdi csapat az edzéseken rendszeresen készül a hasonló szituációkra, hogy ne érje őket meglepetés.

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett csapata

A Mezőkövesd várható összeállítása: Dombó – Vági, Hudák, Szeles, Fótyik – Mevoungou, Egerszegi – Pauljevic (Molnár G.), Bacelic-Grgic, Kink (Sós B.) – Strestík (Frőhlich).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!