boon-sportoldal

2016.09.27. 16:51

Ózdon avatták Borsod „montis” bajnokait

Ózd - Hacsi Ákos és Kallus Edit ülhetett fel a „montis” szakág megyei trónjára.

Ózd - Hacsi Ákos és Kallus Edit ülhetett fel a „montis” szakág megyei trónjára.

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület által rendezett hegyikerékpáros viadallal zárult a Borsod Mountain Bike Bajnoka elnevezésű sorozat. A négy állomásból álló bajnokság Bükkszentkereszten kezdődött, majd Borsodnádasdon és Trizsben folytatódott, vasárnap pedig Ózdon zárult. A Vadvirág Kisvendéglő környékén kialakított hetven méter szintemelkedéssel megtűzdelt pálya alaposan megdolgoztatta a résztvevőket.

[/caption]

A bajnoki cím szempontjából a hölgyeknél már nem volt nyitott kérdés, hiszen az eddigi mindhárom versenyt a Team 3K Miskolc bringása, Kallus Edit nyerte meg, így az elsősége nem forgott veszélyben. A férfiaknál a kazincbarcikai Hacsi Ákos számított a legnagyobb esélyesnek, és mivel az őt üldöző két borsodnádasdi bringás távol maradt az eseménytől, Hacsi már a rajt előtt bajnoknak számított.

Így is nyert

Ettől függetlenül bebizonyította, hogy az eddigi sikerek nem voltak véletlenek, nagy fölénnyel nyerte meg a szűk egyórás ózdi megmérettetést. Az Elit férfi kategóriában az ózdi Frölich Tamás lett a második, klubtársa Kovács „Pityikusz” István pedig a harmadik. A nők csatájában a dobogósok sorrendje megegyezett a bajnokság végeredményével. A győztes Kallus Edit mögött a kazincbarcikai Kovács Piroska, valamint a bükkszentkereszti Németh Réka zárt.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!