boon-sportoldal

2016.08.10. 09:20

Mályinka vs. Szendrő - Büntető: az is baj, ha nem rúgnak

Mályinka, Miskolc - Szerdán újrajátsszák a Mályin­ka – Szendrő labdarúgó Magyar Kupa-­találkozót.

Mályinka, Miskolc - Szerdán újrajátsszák a Mályin­ka – Szendrő labdarúgó Magyar Kupa-­találkozót.

A kupasorozat 1. fordulója keretében mérte össze tudását a két együttes. Csatájuk 3-3-as eredménnyel ért véget, így a versenykiírás értelmében büntetőket kellett volna rúgatni – ugyanis változott a lebonyolítás módja, döntetlen esetén már nem az alacsonyabb szintű gárdát – ebben az esetben a megyei első osztályban szereplő Szendrővel szemben a második osztályú Mályinkát – illeti a továbbjutás. Újhelyi Tamás játékvezető azonban elmulasztotta a 11-es párbaj megrendezését, ennek vége pedig az újrajátszás lett.

Nem ismerték a szabályt

A különös esetről így beszélt Kulcsár Tibor, a Mályinka Sportegyesület elnöke:

– Miután a játékvezető lefújta a mérkőzést, elkészítette a jegyzőkönyvet, egyeztetett a két csapatvezetővel, majd elköszönt. Ezután a számítógépet és a nyomtatót kivittem a kocsiba. Újhelyi Tamás játékvezető ekkor szólt, hogy játékosaink jöjjenek vissza, mert 11-eseket kell rúgni. Csapatunk tagjai azonban a találkozó után alkoholt fogyasztottak, de úgy láttam, hogy ezt tették a szendrőiek is. Ekkor már 19 óra 30 perc volt, az összecsapásnak viszont 18 óra 45 perckor lett vége. A dirigens arra is megkért, hogy hozzam vissza a hordozható számítógépet, mert hibázott és le akarja írni az esetet. Mindezt a szendrőiek megvárták. Én 20 órakor elhagytam a pályát, nem vártam meg, hogy véglegesen mi kerül a jegyzőkönyvbe. Számomra egyébként érthetetlen az, hogy miért változtatták meg a szabályt: korábban ugyanis döntetlennél az alacsonyabb osztályú gárda jutott tovább, ez sokkal igazságosabb volt, mint a 11-es rúgás, amely a mi esetünkben ráadásul elmaradt. Az új szabályt viszont a meccsen közreműködők és szereplők közül senki sem ismerte…

Az igazgatóság állja

– Újrajátszást rendeltünk el, mást nem tehettünk – mondta Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Arra ugyanis a szabályok nem adnak lehetőséget, hogy csupán a 11-es rúgásokat végeztessük el és pusztán erre térjenek vissza a pályára azok, akik a lefújás pillanatában ott voltak. Igazgatóságunk fedezi az ismételt mérkőzés rendezési költségét, és amennyiben igényli, akkor a vendégegyüttes utazási költségét is magunkra vállaljuk, hogy a játékvezetők díját már meg se említsem, hiszen ez eleve minket terhel. Az eset természetesen eljárást von maga után, erre a fegyelmi bizottságunkat kértük fel. Illetékes testületünk nyilván alaposan körüljárja majd a „témát”, mielőtt döntést hoz.

Természetesen felhívtuk Újhelyi Tamás játékvezetőt is, aki – az érvényben lévő rendelkezést betartva – nem nyilatkozott.

Foglalkoznak vele

A Mályinka – Szendrő Magyar Kupa-meccsel kapcsolatban megkerestük Kurmai Zoltánt, az MLSZ játékvezetői bizottsága elnökségének tagját, a megyei játékvezetői bizottság elnökét, aki szűkszavúan csak ennyit mondott:

– Természetesen tudok az esetről, amellyel foglalkozom, bővebb véleményt azonban jelenleg nem kívánok kifejteni.

Telefonon többször kerestük Puhl Sándort, az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnökét is, akit azonban nem értünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!