boon-sportoldal

2016.07.23. 12:36

Mezőkövesd Zsóry FC: Pontért mennek 700 km-t

Mezőkövesd - Sopronban vívja a Szombathelyi Haladás elleni meccsét a Mezőkövesd Zsóry FC.

Mezőkövesd - Sopronban vívja a Szombathelyi Haladás elleni meccsét a Mezőkövesd Zsóry FC.

Az első fordulóban hazai környezetben 1 pontot gyűjtött a Gyirmót FC-Győr ellen a matyóvárosiak NB I-es labdarúgócsapata, amelyre a hétvégén „kegyetlenül” hosszú túra vár. A sárga-kékek szombaton 18 órától a Swietelsky-Szombathelyi Haladás vendégei lesznek, a vasiak mégsem élvezhetik az hazai pálya előnyét, sporttelepük felújítása miatt ugyanis a soproni városi stadionban fogadják a borsodiakat. A Pintér Attila vezetőedző által irányított kövesdi alakulatra 342 kilométer megtétele, mintegy négy és fél órás „karikázás” várt: a múlt idő használata azért helytálló, mert Dombóék már pénteken útra keltek.

Minden meccs nehéz

– A tizenkét csapatos élvonalban a tavalyi évben is meghatározó együttes volt a Szombathelyi Haladás – mondta Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, majd hozzátette: – Arra gondolok, hogy a vasiak sokáig a mezőny elején tanyáztak, és ellenük a csapatmunka vezethet eredményre. Ellenfelünk az elmúlt szezonban már megmutatta erejét, ezért nehéz mérkőzésre számítok. A Haladás összeszokott társaság, amelyben mind a rutinos, mind a fiatal játékosok megtalálhatók. Minden összecsapás nehéz az NB I-ben, idegenben pedig különösen az, de mi nem feltett kézzel utazunk hozzájuk, hanem azért, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk tőlük.

Jó szellemű társaság

A tréner ezután arról beszélt, hogy csapatának tagjai eddig is tették a dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken, és ez ezután is így lesz.

– Ezúttal jó szellemű társaságot sikerült összehoznunk – folytatta Pintér Attila. – Az, hogy Sopronban rendezik a mérkőzést és nem Szombathelyen, nem jelent előnyt számunkra. Ellenfelünk ugyanis már több tavaszi meccsét is ott vívta meg, szurkolóik nagy számban kísérik el és buzdítják őket, ezáltal hazai pályát teremtenek számukra. Most bő keretünk van, így természetesen akadnak olyanok, akik nem utaztak el velünk a soproni találkozóra. Vannak viszont olyanok is nálunk, akik a múlt héten nem álltak rendelkezésre, most azonban számíthatunk rájuk. A kezdő­csapatot csak a mérkőzés előtt jelölöm majd ki, hiszen a labdarúgásban egy nap alatt is sok dolog változhat. Szombaton délután derül ki, hogy ki az, akire kilencven percen keresztül számíthatok.

A mezőkövesdieknél eltiltott játékos nincs, s mivel a sérültek és a betegek (Hegedűs D., Kink) is felépültek, ezúttal csak kellemes gondok „gyötrik” Pintér Attilát.


[poll id="1139"]


Bizakodó ügyvezető

– Jó játékkal párosuló pontszerzést várok a fiúktól, akiknek természetesen a helyszínen szurkolok majd – mondta Hagyacki József, az élvonalbeli csapatot működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez a mérkőzés a vendégségről szól, hiszen nem csak mi, a szombathelyiek is idegenben szerepelnek és majd a gyepen elválik, hogy a körülmények kinek jelentenek előnyt és kinek hátrányt.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Vági, Szeles, Devecseri, Fótyik – Egerszegi, Nicorec – Orosz M. (Tóth B.), Bacelic-Grgic, Sós B. – Strestik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!