boon-sportoldal

2016.07.07. 10:34

Gohér és Tujvel is kövesdi

Mezőkövesd - Felkészülési mérkőzést játszott szerda este a mezőkövesdiek NB I-es csapata.

Mezőkövesd - Felkészülési mérkőzést játszott szerda este a mezőkövesdiek NB I-es csapata.

Egy órával a kezdés előtt érkezett meg a stadionba Kátai Gábor játékvezető és két segítője, akikre ifj. Tállai András hozta rá a „szív­rohamot”:

– A találkozó kétszer hatvan perces lesz, mert így kap mindenki megfelelő terhelést.

Miután megkötötték az egyezséget, a matyóvárosiak technikai vezetője szolgált információkkal az Észak-Magyarország számára:

– Tajthy Tamás Győrbe távozott, Csirmaz István, Nagy József, Rácz Ferenc, Ladislav Rybansky és Tamási Zsolt sorsa pedig még kérdéses. Egy csatárt még szeretnénk igazolni és akkor összeáll a keretünk.

Az újak

Az emeleti sportirodán Bocsi Anna tartott „fogadónapot”, a játékosok egymásnak adták a kilincset az ügyvezető igazgatónál. Feltűnt Gohér Gergő, aki kijelentette:

– Az egészen bizonyos, hogy két esztendőre a mezőkövesdiekhez igazolok, bár a szerződésem még nincs aláírva. Ez azonban még ma este vagy csütörtökön megtörténhet.

…persze az is lehet, hogy már megtörtént, mert fél órával a kezdés előtt kanyarodott a klubház elé Hagyacki József, a szakmai munkát felügyelő ügyvezető, aki a hírek szerint egyenesen Gohér papírjának aláírására érkezett, s érdeklődésünkre ennek tényét nem is tagadta.

Ugyancsak átigazolási hír a sárga-kékek háza tájáról, hogy Tomás Tujvel az újonchoz került. A Dunaszerdahelyi AC korábbi hálóőrére nem számítottak a Videotonnál, így Mezőkövesden kötött ki a 31 éves portás.

Nem hívták meg

A felkészülési összecsapás előtt gratuláltunk Pintér Attila volt szövetségi kapitánynak, aki hónapokig edzette a jelenlegi magyar válogatott keret tagjainak többségét. A kövesdi vezetőedzőnek szemmel láthatóan nagyon jól esett az elismerés, nyomban ki is öntötte a szívét az Észak-Magyarországnak:

– Köszönöm, hogy legalább önöktől megkaptam azt, ami az enyém. A keret nyolcvan százalékával dolgoztam, talán csak Király, Kleinheisler és Nagy Á. nem volt a kezem alatt. Sok hónappal ezelőtt, a csoportselejtező első fordulójában, az északírektől Budapesten elszenvedett vereség után leírtak, elfelejtettek. Erről csak annyit, hogy aki élt és mozgott, azt a szakembert vagy vezetőt kivitték Franciaországba, az Európa-bajnokság huszonnégyes döntőjére, engem senki nem hívott fel, tőlem senki nem kérdezte meg, hogy esetleg lenne-e kedvem velük tartani. Ez van… Gratulálok mindenkinek, én pedig nagyon jól érzem magam Mezőkövesden, ahol valamennyiünkre nagy feladat vár.

Az edzőmeccset egyébként kellemes, napos időben, szép számú közönség előtt vívták. Annak nem volt jelentősége, hogy ki kezdett és ki lépett csereként pályára, hiszen a finom munka még csak most következik. Ha pedig valakinek feltűnt, hogy a kövesdiek kizárólag hazai környezetben szerepelnek, nos erről annyit: így döntött a vezetőedző, s ez a szíve joga.


Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good

0-0

Mezőkövesd, 300 néző. V.: Kátai.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (Dombó, Czuczi) – Vági (Polényi G.), Szeles (Hudák), Devecseri (Dvorschák), Gohér (Fótyik) – Egerszegi (Hegedűs D.), Tóth B. (Nicorec) – Bacelic-Grgic (Baracskai, Heffler), Pauljevic (Orosz M.), Strestik (Frőhlich) – Sós B. (Molnár G.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Kisvárda Master Good: Ivancsics (Lékai) – Izing, Papucsek (Hidi), Vermes (Kornutyak), Vári (Lukács R.) – Erős (Minczér) – Szabó P. (Bartos), Délczeg (Oláh G.), Lucas (Fodor), Cseri (Lengyel B.) – Rajczi (Karacs). Vezetőedző: Révész Attila.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!