boon-sportoldal

2016.04.20. 14:39

A Földes lett a kamabajnok

Miskolc - Második alkalommal rendeztek kamabajnokságot Miskolcon II. Észak Kupa címmel. A Diósgyőri Gimnáziumban két napon át tartott versenyen több mint húsz középiskolás csapat közül az első helyen a Földes gimnázium végzett.

Miskolc - Második alkalommal rendeztek kamabajnokságot Miskolcon II. Észak Kupa címmel. A Diósgyőri Gimnáziumban két napon át tartott versenyen több mint húsz középiskolás csapat közül az első helyen a Földes gimnázium végzett.

A korábbi esztendők alkalmi kamabajnokságain többször is kis híján győztes Egy Gólt SE csapata nyerte a hét elején tartott Észak Kupát, amelyet második alkalommal rendezett meg az Észak-Keleti Átjáró Egyesület / Zöld Meteor Egyesület. A Földes gimnáziumból érkezett együttes a kedden délutáni fináléban a Szentpáli iskola egyik képviselőjét, a tavalyi bajnokságon is legszebb játékot mutató (akkor végül negyedik helyen végző) csapatot múlta felül 4 : 1 (kama: 3 : 0) arányban. (Érdekesség, hogy a tavalyi bronzmeccset is ez a két csapat játszotta, és akkor is a földesisták győztek, míg kettejük korábbi csoportmeccsén a szentpálisok.) Az elődöntők során elvérzett a tavaly decemberi bajnok (I. Észak Kupa), a Jezsuita gimnáziumbelieket most a harmadik helyért játszott helyosztón az újonc kandósok győzték le.

Az előző versenysorozathoz hasonló rendben folyt le a középiskolások számára kiírt bajnokság, de az akkori három nappal szemben most hétfőn-kedden sikerült letudni a csoportkört, 20 csapattal (5-5 csapat alkotott egy-egy csoportot), és még a második napon délután a középdöntőt és a döntőt is (három csoportban, összesen 9 csapattal – csoportelsők, csoportmásodikok és a legjobb 3. ). A helyszín ezúttal a Diósgyőri Gimnázium volt a Kilián lakótelepen, amelynek udvarán két pályát lehetett kialakítani, így a mérkőzések párhuzamosan zajlottak. Az első három helyezett a végén az Észak-Magyarország kiadója által felajánlott kupákat vehette át, amit a Russmédia cég részéről Szűcs Edina adott át, míg az érmeket a gimnázium igazgatója, Péter Barnabás akasztott a legjobbak nyakába.

A bajnokságon összesen 57 mérkőzést játszottak a 11 miskolci oktatási intézményből érkezett csapatok, összesen másfél száz játékossal. A legtöbb gólt az ezüstérmes csapat dobta (48-at), és a legtöbb kamát ők szerezték (57), a legszebb játékot is ők mutatták, az újdonsült bajnok pedig a legtaktikusabb és az egyik legrutinosabb csapatként mindössze 28 gólt és 30 kamát ért el.

További információk, részletek: kamaprojekt.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!