boon-sportoldal

2015.11.03. 09:25

„Sportolni jó, sportolni öröm”

Szikszó - Korszerű műfüves futballpályát avattak Szikszón.

Szikszó - Korszerű műfüves futballpályát avattak Szikszón.

„Sportolni jó, sportolni öröm, tartja a mondás. Biztos vagyok benne, hogy ezzel teljesen egyetértenek volt élsportoló vendégeink is, akiknek a versenysport változtatta meg az életüket – fogalmazott október 29-i ünnepi beszédében, az új műfüves futballpálya avatásán Füzesséri József, Szikszó polgármestere.

Majd így folytatta: „Valószínű, sokat tudnának mesélni nekünk arról, mire tanította meg őket a sport. Hiszen akik ezt rendszeresen művelik, nemcsak egészségesek, edzett testűek, hanem szellemiségük, jellemük is fejlődik ezáltal. De a sportot nézni is öröm, hiszen szurkolóként átélhetjük az izgalmakat és sikereket a csapatunkkal. Azt gondolom, egy város vezetésének az is a feladata, hogy teremtse meg az emberek számára azt a lehetőséget, ahol ezt az örömöt átélhetik.

Szikszó kis város, de mégis nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan sportközpontot üzemeltetünk, ahol most állunk. Nem kis erőfeszítéssel, de működtetjük az uszodánkat, a tornacsarnokunk a verseny- és tömegsportnak ad helyet. Ezzel a korszerű műfüves pályával, aminek az avatására összegyűltünk, teljes lesz ez a komplexum.”

A pálya adatai

Az avatón azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat beruházásában, az Agroszekortim Kft. építésében valósult meg a létesítmény. A pálya 42×22 méter, a vonalazott része 20×40 méter. A burkolata korszerű anyagokból készült, villanyvilágítással ellátott, hat méter magas labdahálóval rendelkezik, télen és nyáron is alkalmas a verseny- és a tömegsport számára.

„Szikszón mindig öröm, ha gyarapodunk, továbblépünk. Úgy gondolom, ez a beruházás a fiataloktól az idősebbekig valamennyi nemzedéket szolgálja. Hiszem azt, hogy sok-sok izgalmas meccsnek leszünk itt tanúi a jövőben. Sok-sok baráti társaságnak ad majd élményt ez a hely, fejlődési lehetőséget a diákoknak, a fiataloknak” – zárta gondolatait Füzesséri József.

A kezdőrúgásnál közreműködött Horváth Ferenc többszörös magyar válogatott labdarúgó, az FTC és a Videoton egykori játékosa, utóbbi csapatnak edzője és Tamási Zoltán, az Újpest korábbi játékosa, valamint részt vett az ünnepségen Becz Mariann is, a Ferencváros egykori kiváló kézilabdázója.

Fellépett az avatón az Akrobatikus rock&roll csapat, ezt követően pedig a szikszói öregfiúk vették birtokba az új pályát.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!