boon-sportoldal

2014.01.28. 10:22

Karate: Szilágyi Gergő ezüstérme

Kassa - Az elmúlt szombaton egy versenyzővel vett részt a 7. Michal Bozogan nemzetközi karate emlékversenyen a Justitia Fuji-Yama SE.

Kassa - Az elmúlt szombaton egy versenyzővel vett részt a 7. Michal Bozogan nemzetközi karate emlékversenyen a Justitia Fuji-Yama SE.Szilágyi Gergőt edzője, Kis Virág Sensei kísérte el Kassára. A megmérettetésen több nemzeti válogatott és számos ország klubja (szlovák, román, ukrán, lengyel, magyar) képzett versenyzői jelentek meg. A több száz versenyző színvonalas csatákat vívott egymással. A versenyen csak kumite versenyszám volt. Szilágyi Gergő a 12-13 éves fiú kumite +50 kg-os kategóriában lépett tatamira.

A 14 fős mezőnyben Gergő első ellenfele a szlovák Majirsky volt, akivel taktikus küzdelmet hajtott végre a versenyző. A szlovák fiú szerezte meg a vezetést egy ütéssel, aztán Gergő első pontját jodan yaku tsuki-val szerezte, majd ezt a technikát megismételve újabb pontot gyűjtött és átvette a vezetést. Emellett még egy szép első lábas mawashi Gerinek köszönhetően 5-1-re legyőzte ellenfelét.

A 8 között Gyovai Roland (Dunaharaszti KSE) ellen lépett tatamira. Gergő először ismét egy jodan yaku tsukival szerzett pontot, melyet egy chudan yaku követett. A mérkőzés végéig sikerült megtartania előnyét, így 2-0-s győzelmet aratott. A négy között az ukrán Malets (Union Lviv) következett, aki már rutinosabb ellenfélnek bizonyult. Gergő ismét az előző receptet követve 2-0 arányban legyőzte az ukrán fiút, így következhetett a döntő. Ellenfele a szlovák Podsklan (Farmex Nitra) volt. Gergő végig partiban volt ellenfelével, aki azonban egy kizami tsuki-val megszerzett vezetését, amit már nem is adott ki a kezéből, így 0-1 arányban legyőzte. Szilágyi Gergő így a második helyért járó kupával zárta a versenyt.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!