boon-sportoldal

2014.01.24. 08:53

Győzelmet „igényelnek” a Macik

Miskolc - Pénteken este hazai környezetben küzd a pontokért a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

Miskolc - Pénteken este hazai környezetben küzd a pontokért a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.A Macik 18 óra 30 perctől a Dab.Docler gárdájával mérik össze tudásukat a jégcsarnokban és vasárnap is itthon, a Csíkszereda ellen meccselnek.

Megbeszélték

Az esélylatolgatás előtt arra kértük Robert Dever vezetőedzőt, hogy pár szó erejéig térjen vissza a múlt heti, romániai túrájukra.

– Már kielemeztem a két vereséget, számba vettem a tapasztalatokat, amelyek eléggé összetettek. Csíkszeredában gyorsan megszereztük a vezetést és az első harmadban tűrhetően játszottunk. A második húsz perc felét emberhátrányban töltöttük, és ennek a hokiban komoly jelentősége van, mind fizikai, mind mentális téren. Komoly teljesítményt így ugyanis nem lehet így nyújtani. Ekkor egy kicsit megtörtünk és a harmadik játékrészben már nem tudtunk fordítani, bár voltak lehetőségeink. Brassóban viszont borzasztó első harmadot produkáltunk, súlyos hibákkal megtűzdelve, és az a három gólos hátrány soknak bizonyult. Azt is látni kell, hogy két hónap után ezek voltak az első mérkőzések, amelyeken nem lehettem elégedett kapusaink teljesítményével. A fiúkkal megbeszéltem és lezártam mindent, így immáron csak az előttünk lévő, igencsak fontos mérkőzésekre koncentrálunk.

Törleszteni akarnak

A Dunaújvárosi Acélbikák elleni meccsről így vélekedett a kanadai szakember: – Velük szemben van törleszteni valónk, másrészt pedig most már mindegy kivel játszunk, valamennyi fellépésünkön győznünk kell. Ez hatványozottan érvényes a hazai mérkőzésekre, ezeket bármilyen formában, akár csúszva-mászva, akár csúnya góllal, vagy gólokkal, de be kell húznunk. Vissza kell térnünk a helyes útra, arra, amelyen november vége és január közepe között haladtunk. Nagyon figyelnünk kell az apró részletekre, amelyek eldönthetik a meccs sorsát. Sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint Romániában, nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amelyeket ott követtünk el. Most viszont nem a „ragozáson” van a lényeg, hanem a diadalon.


Sokat hibáztak

– Legutóbbi két kudarcunkat az okozta, hogy a mérkőzéseken nem voltunk ott fejben, nem tudtuk kihasználni helyzeteinket, vagyis sokat hibáztunk – mondta Duschek Dávid, a sárga-feketék kapusa. – Brassóban én is bakiztam néhányszor, így most Gyenes Dávidon a sor, ő védi majd a kapunkat. Edzéseinkbe beleadtunk anyait-apait, becsülettel készültünk, hiszem, hogy két vállra fektetjük a listavezetőt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!