boon-sportoldal

2012.12.05. 11:41

Több száz karatéka az Avas Kupán

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezi meg vasárnap az Avas Kupa - 6. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt a Egyetemi Körcsarnokban.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség és a Justitia Fuji-Yama SE közösen rendezi meg vasárnap az Avas Kupa - 6. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyt a Egyetemi Körcsarnokban.- A versenyen előreláthatóan öt ország - Olaszország, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Magyarország - karatékái mérik össze tudásukat. A házigazda miskolci klubot 20 versenyző képviseli majd. - nyilatkozta Kis Virág, a Justitia Fuji-Yama SE edzője. - A megyéből, így Tiszalúcról, Gesztelyből és Kazincbarcikáról további versenyzőket várunk, de több megyei klubnak is küldtünk felhívást. Mindezek mellett természetesen az ország minden részéről jelezték részvételi szándékukat versenyzők, összességében 250-300 karatéka lép majd vasárnap tatamira.

A sportolók két versenyszámban (kata és kumite), összesen 60 kategóriában küzdenek majd meg egymással, egészen a 6-7 évesektől a felnőttekig, utánpótlás és haladó korcsoportokban egyaránt. A viadalon tiszteletét teszi fővédnökként Hanshi Julius Thiry 8. danos stílusvezető nagymester, a Nemzetközi Hayashi-ha Shito-ryu Karate-do Szövetség elnöke és Sihan dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

A verseny programja

10.00: ünnepélyes megnyitó

10.15: kata versenyszámok

12.30: eredményhirdetés a kata versenyszámokban

13.00: kumite versenyszámok, közben folyamatos eredményhirdetés a kumite versenyszámokban

18.00: legeredményesebb hazai és külföldi csapat díjazása

(A rendezvény és a parkolás ingyenes!)

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!