boon-sportoldal

2012.11.20. 14:19

Meghódították Las Vegast

Miskolc - Három miskolci induló, három aranyérem, három abszolút első hely és két világcsúcs.

Miskolc - Három miskolci induló, három aranyérem, három abszolút első hely és két világcsúcs.Remekül szerepelt a Miskolci VSC három fős fekvenyomó csapata a Las Vegasban megrendezett WPC (World Powerlifting Congress) profi szervezet világbajnokságán. A közel 700 indulót felvonultató eseményen a Mészáros László, Oláh Ákos és Mészáros Dávid összeállítású trió - akiknek Egyesült Állombeli részvételét a Jánosik és Társai Kft. támogatta - a RAW mezőnyben saját korosztályában és súlycsoportjában alkotott nagyot.

Nem sokkal a viadal után az egyik közösségi portálon jelent meg ez az üzenet Oláh Ákos lapján: „Három fekvenyomó... Három súlycsoport... Három korosztály... Három aranyérem... Három miskolci ember, aki mert nagyot álmodni, és az álom valóra vált!”

A történeti hűség kedvéért Mészáros László (open-kategória, - 140 kg) 301 kilogrammos teljesítménnyel, világcsúccsal nyert ami az abszolút első helyet is jelentette számára. Mészáros Dávid (ifjúsági-kategória, 100 kg) 187,5 kilogrammos új világrekorddal végzett az élen, természetesen ez a teljesítmény az abszolút sikert is jelentette számára. Oláh Ákos (junior-kategória, -100 kg) 212,5 kilogrammal lett aranyérmes és abszolút első.

A bejegyzés a vége felé így folytatódik, ami önmagáért beszél: „De még egy hármast írhatok, amire a legbüszkébbek vagyunk: soha sem voltunk még egyszerre abszolút világbajnokok, meg van az ifjúsági, a junior és az open.”

-PA-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!