boon-sportoldal

2012.08.15. 14:13

MVSC: Nem érezték meg az edző hiányát

Szlovák Aurél emlékére szerveznek tornát az Albrecht-MVSC-MISI-nél.

Szlovák Aurél emlékére szerveznek tornát az Albrecht-MVSC-MISI-nél.Elkészült az NB I-es női röplabda-bajnokság sorsolása, amelyből kiderül, hogy az Albrecht-MVSC-MISI csapata a 2012/2013-as szezon első összecsapását szeptember 29-én, szombaton 17 órától a Veszprémi ESC együttese ellen vívja hazai környezetben. A pontvadászatban ezen két gárdán kívül még a BSE, a Palota RSC, a Békéscsaba, az NRK Nyíregyháza, az ÚTE, a Budai XI SE, az Aluprof-TF-Budapest, a Kaposvári NRC és a Vasas Óbuda vesz részt, illetve az Ifjúsági válogatott, amellyel november elején meccselnek majd a miskolci zöld-fehérek. A felsorolásból hiányzik a TEVA-Gödöllői RC neve, azért, mert a GRC a nemzetközi porondon méreti meg magát és csak a rájátszásban kapcsolódik be a honi küzdelemsorozatba.

Novemberben számíthat rá

Az Albrecht-MVSC-MISI hölgyei immár több mint egy hónapja végzik a felkészülést a bajnokságra, ám az előző héten nélkülözniük kellett edzőjüket, Toma Sándort, családi programja miatt.

– Az én hiányom miatt nem szenvedett csorbát a munka, hiszen egyrészt előzetesen megbeszéltük az elvégzendő feladatokat, másrészt Bohus Attila, a sportiskola trénere, aki ezen idő alatt helyettesített, mindent szakszerűen felügyelt – mondta az Észak-Magyarországnak kedden Toma Sándor. – Labdás tréningen minden nap részt vesznek a játékosok, ezen felül van heti három kondis foglalkozás is. Nagyjából ebben a ritmusban haladunk az iskolakezdésig, majd attól kezdve a bajnoki rajtig napi egy edzést fogok tartani. Természetesen addig és utána indulunk tornákon, mi is tető alá szeretnénk hozni egyet a nemrégiben elhunyt Ari bácsi, Szlovák Aurél emlékére.

A szakembernél arról is érdeklődtünk, hogy milyen állapotban van Oláh Csilla, aki még tavasszal sérült meg, és műtéten is átesett.

– Létezik egy bizonyos türelmi idő, amit keresztszalag-szakadás esetén ki kell várni, én arra számítok, hogy Csilla november elején már százszázalékos állapotban lesz – adott választ Toma Sándor.

ÉM-MI

A csapat programja a rajtig 

Augusztus 25. (szombat): Felkészülési torna, Békéscsaba

Szeptember 9. (vasárnap): Felkészülési torna, Gödöllő

Szeptember 15-16. (szombat, vasárnap): Szlovák Aurél Emléktorna, Miskolc

Szeptember 22. (szombat): Felkészülési torna, Rimaszombat 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!