boon-sportoldal

2012.08.29. 14:24

Az ezüst ezüstöt ér(het)

Miskolc - Az abszolút értékelés második helyén zárt ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna az idei rallytúra bajnokság ötödik futamán.

Miskolc - Az abszolút értékelés második helyén zárt ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna az idei rallytúra bajnokság ötödik futamán.A Maximmun Racing Team miskolci párosa hazai környezetben rendkívül értékes ezüstérmet szerzett, hiszen ezzel az éves pontversenyben is a második pozícióba léptek előre. Az elmúlt hétvégén az RTE mezőnye a tradicionálisnak számító pályákon mérte össze az erejét. A Mexikó-vögy – Bükkszentkereszt és a Lyukóbánya – Parasznya közti gyorsokat ugyanis rendkívül kedvelik a párosok. Ezúttal a borsodi sprintesekkel közösen zajlott a száguldás.

- Nagyon sokat álltunk, de az éves értékelés szempontjából rendkívül értékes eredményt értünk el – értékelt ifj. Kiss László. – A nagy mezőny miatt várható volt, hogy nem lesz gördülékeny a rendezvény, ami sajnos be is igazolódott. Rendkívül korán kezdtünk, későn értünk haza, közte pedig a hat helyett csupán öt szakaszt teljesítettünk versenytempóban. A bajnokság szempontjából riválisnak számító páros már az első gyorson kiesett, innentől kezdve pedig nem kellett 100%-ot nyújtanunk. Azt tartottuk szem előtt, hogy Vincze Marci mögött hozzuk be az autót, mert ez jelen helyzetben nagyon sokat érhet. Szerencsére sikerült, így a hosszú nap végén elégedetten szállhattunk ki a Mitsubishiből, ami ezúttal is hibamentesen működött így csak a versenyzésre kellett koncentrálnunk.

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna idén már negyedszer állhatott föl a dobogóra. Három bronzérem után most egy ezüsttel gazdagították a serleggyűjteményüket. Emellett pedig hatalmas élményt jelentett számukra, hogy alig néhány kilométerre az otthonuktól, rengeteg ismerős és barát előtt versenyezhettek.

- Vezetői és navigátori tudást igénylő pályák voltak ezek – folytatta ifj. Kiss László. –Bükkszentkeresztnél a rendkívül sok kihordással is meg kellett küzdenünk. Ez valamelyest nehezítette a feladatunkat, de az autót és az energiánkat beosztva versenyezhettünk. Egy hónap múlva Vácott fejezzük be az idei bajnokságot. A hazai sikeres szereplés után előreléptünk az abszolút értékelésben a második helyére. Ezt szeretnénk megtartani, ami nem lesz egyszerű, hiszen a legnagyobb ellenfeleink EVO IX-esekkel indulnak, nekünk pedig lényegesebben öregebb a technikánk. Ettől függetlenül mindent el fogunk követni, hogy megtartsuk a jelenlegi pozíciónkat.

A Miskolc Rally (nem hivatalos) végeredménye

1. Vincze Márton, Szedő Csaba (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO VI)

3. Cseh Vilmos, Fejes Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX)

4. ifj. Vincze Ferenc, Csernai Tibor (Mitsubishi Lancer EVO IX)

5. Domonkos László, Horváth István (Mitsubishi Lancer EVO VI)

6. Borbás Szabolcs, Kiss Roland (Mitsubishi Lancer EVO VII)

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!