boon-sportoldal

2012.07.11. 10:09

Szabolcs Bálint utazhat Londonba!

Miskolc - A „Miskolci Nyár 2012” elnevezésű  rendezvénysorozat keretén belül július 6-8. között Ötpróbás hétvégét is, tartottak, melynek végén kisorsolták az első londoni olimpiai utazást, melyet Szabolcs Bálint nyert meg.

Miskolc - A „Miskolci Nyár 2012” elnevezésű  rendezvénysorozat keretén belül július 6-8. között Ötpróbás hétvégét is, tartottak, melynek végén kisorsolták az első londoni olimpiai utazást, melyet Szabolcs Bálint nyert meg.A Kemény Dénes Városi Sportuszoda (Miskolc-Egyetemváros) előtti parkolóban kialakított versenyközpontban három nap alatt, öt próbára (gyalogtúra, úszás, futás, kerékpározás, triatlon) volt lehetőségük a pontvadászoknak. Akinek nem volt meg valamelyik próbája a sorsoláshoz, ezen a hétvégén teljesíthette azt, vagy azokat.

Péntek délelőtt gyalogtúra szerepelt a programban, volt 10, 16 és 26 km-es távokon. A 40 fokos kánikulában mintegy negyvenen „gyűjtögettek”. Este az úszáson, melyet még nem rendezett a Kis-Galya KSE, már hetvenhez közelített a létszám.  A rövidebb, 1000 méteres távot választotta Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere és Diczházi Mónika az önkormányzat sportreferense is.

Másnap, a reggeli futáson, melyből a túrához  hasonlóan jó néhányat rendeztek már a mostani szervezők, a 7,11 és 21 km-es „ piros Tapolca-körön” szintén negyvenhez közelített a létszám. A délutáni közös 15 km-es, 1 pontot érő kerékpározás az 58 résztvevő többségének örömére a fagylaltozóban végződött. A vasárnapi triatlon igazán népszerűnek bizonyult, az 50 tagú mezőnyből sokan ott próbálták ki először ezt a szép, de rendkívül nehéz sportágat.

Az „EDF-DÉMÁSZ-Ötpróba London 2012” miskolci utolsó állomásának zárónapján összesen 245 teljesítést regisztrálhattak a házigazdák, akik a pontokért járó egyedi Fundango ajándékokat is átadták az arra érdemeseknek. A várva várt  sorsoláson először 15 db ötpróbás póló talált gazdára  azok között, akik a három nap alatt legalább egy próbát teljesítettek. Ezt követően jöhetett a Miskolc MJV Önkormányzatának jóvoltából felajánlott fődíj - a londoni olimpiai utazás - sorsolása, melyre hatvanan - köztük  az a tizenegy sportoló, aki a hétvége mind az öt próbáját abszolválta - voltak esélyesek.   Fortuna a miskolci Szabolcs Bálintnak kedvezett, így ő lehet ott a hamarosan kezdődő ötkarikás játékokon!

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!