boon-sportoldal

2012.07.24. 11:26

Öt versenyen indult és ötször diadalmaskodott

Az 1-es rajtszámot kapta a miskolci Kovács Attila a 27. nemzetközi Bereg Kupa rádiós tájfutó versenyen, melynek rangját USA-beli, moldáviai és romániai sportolók is emelték.

Az 1-es rajtszámot kapta a miskolci Kovács Attila a 27. nemzetközi Bereg Kupa rádiós tájfutó versenyen, melynek rangját USA-beli, moldáviai és romániai sportolók is emelték. A három szám közül az ultrarövidhullámút Kállósemjén közelében az F60 kategóriában a borsodi Európa-bajnok nyerte. Délután viszont Nyíregyházán a bozótos Sóstói-erdőben csak harmadik lett 5 másodperccel lemaradva válogatott csapattársa, Szűk Zoltán, s több mint 4 perccel a szerbiai világbajnokságra készülő másik csapattársa, Börcsök István mögött. A vasárnapi rövidhullámú viadal hosszú pályái a Mohos-tó környékén vezettek. A végig zuhogó eső Kovácsot zavarta legkevésbé és magabiztosan nyerte ezt a számot is. Összetettben pedig 23, illetve 25 perc előnnyel végzett az élen Szűk és Börcsök előtt. A Bereg Kupával véget ért a válogató versenyek 6 fordulóból álló sorozata, melyből Kovács ötön indult és ötöt nyert meg. Hátra van még az országos bajnokság, amit augusztus utolsó hétvégéjén Bükkszentkereszten rendeznek meg, mivel a világbajnokság is hegyes terepen, Kopaonikban lesz.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!