boon-sportoldal

2012.07.25. 08:52

Három versenyről hét DTC-érem

Zebegény környékén az elmúlt  hétvégén rendezték meg Magyarország idei  hosszú távú tájkerékpáros országos bajnokságát, egyben a Dunakanyar Sprint és a Zebegény-kupa  elnevezésű kísérő versenyeket, melyeken  a Diósgyőri TC sportolói remekül helytálltak.

Zebegény környékén az elmúlt  hétvégén rendezték meg Magyarország idei  hosszú távú tájkerékpáros országos bajnokságát, egyben a Dunakanyar Sprint és a Zebegény-kupa  elnevezésű kísérő versenyeket, melyeken  a Diósgyőri TC sportolói remekül helytálltak.A Szlovák- kupa értékelésébe is beleszámító versenysorozat eső áztatta pályáin a teljes magyar és szlovák mezőny szórta a sarat. A Diósgyőri TC (DTC) színeit az  első versenyén induló Jordán Soma (M14-es kategória),  az augusztusi világbajnokságra készülő Nagy Benő  (M18-20) és Tamás Tibor (M40)  képviselte. A szombati  nyitónapon többen taktikáztak, hogy a másnapi hosszú távú országos bajnokságra maradjon az erejükből , ebből adódóan csak ismerkedtek a tereppel.  A debütáló Soma nem ezt tette,  hiba nélkül versenyezve, magabiztosan teljesítette a legjobb időt és szerzett aranyérmet.  Benő a harmadik , míg Tibi a második pozícióban fejezte be ezt a küzdelmet. A délutáni sprintversenyen mindenki hibával kezdett, így csak Somának sikerült a dobogó harmadik fokára felállnia. A vasárnapi hosszú távú  bajnokságon viszont mindenki kihajtotta magát, aminek két bronz- és egy aranyérem lett az eredménye. Tamás Tibor nagyon szoros küzdelemben megnyerte  kategóriáját, Soma és Benő pedig a harmadik helyen érkezett célba.

Az augusztusi világbajnokságig Nagy Benő és Tamás Tibor hétvégén, a 24 órás maratonon szerepel a válogatottal, majd a váltó OB-n szeretnék végre megszerezni a legfényesebb érmet a DTC-nek. Jordán Somának a hazai világbajnokság kísérő versenyein lesz lehetősége ismét bizonyítania  rátermettségét.

-SZIS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!