boon-sportoldal

2012.07.16. 09:25

Cselgáncs: három harmadik helyezés Paksról

Atom Kupa, junior Európa Kupa, Paks, 29 ország, 499 induló.

Atom Kupa, junior Európa Kupa, Paks, 29 ország, 499 induló. A Miskolci VSC két versenyzőt indított az Európa-bajnokságra válogató versenyen: Köteles Vivien 57 kg-ban és Bartha Ákos pedig 55 kg-ban lépett tatamira. Köteles hét mérkőzéssel szerezte meg a bronzérmet. Izraeli, portugál és német ellenfelét legyőzte, majd a negyeddöntőbe jutásért a későbbi győztes holland riválisától kikapott. A vigaszágon olasz és szerb ellenfelét verte, a harmadik helyért pedig magyar ellenfele sérülés miatt visszalépett.

Bartha Ákos izraeli és osztrák ellenfelét legyőzte, majd a döntőbe jutásért a súlycsoport későbbi olasz győztesétől szenvedett vereséget. A harmadik helyért nyert lengyel társával szemben, így Köteleshez hasonlóan a dobogó harmadik fokára állt fel. Mindketten az OTP Bank pénzdíjában részesültek.

A Hell-Miskolci Judo Clubot képviselő Gercsák Szabina 63 kg-ban szerepelt. Elsőre román ellenfelét verte, másodszorra kikapott izraeli vetélytársától, aztán olasz, holland és horvát sportolókat verte, a harmadik helyért pedig ugyancsak holland cselgáncsostól bizonyult jobbnak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!