boon-sportoldal

2012.07.23. 11:53

"50 ifjú tehetség" XXXIV. - Külföldön is kipróbálná magát labdarúgóként

Miskolc - Czégel Máté, 19 éves, úgy látja, sikereit leginkább a szorgalmának köszönheti.

Miskolc - Czégel Máté, 19 éves, úgy látja, sikereit leginkább a szorgalmának köszönheti.

A DVTK labdarúgócsapatának fiatal védője hét évesen kezdett el focizni, a Miskolci Sportiskolában. Tizenhét esztendősen ölthette először magára a magyar utánpótlás-válogatott mezét, majd idén, 19 évesen ott volt a római felkészülési tornán. Pályára lépett már a lengyel, a szerb, a horvát, a román, az olasz és a szlovén korosztályos együttes ellen, vagyis megtapasztalta, milyen a nemzetközi színvonal. Egy éve pedig rendszeresen látogatja a DVTK felnőtt keretének edzéseit.

„Pillanatnyilag az NB III-as és az U19-es csapatban focizom folyamatosan, de nagyon szeretnék az NB I-ben is bemutatkozni – mondta Czégel Máté, aki eddigi pályafutása során szinte mindig belső védő volt, amely posztot nagyon kedveli. – Rengeteg tornán szerepeltem már, ezek közül ötön sikerült elnyertem a legjobb játékos címet, ami természetesen a csapatnak is az érdeme.”

A tehetséges labdarúgó a Diósgyőri Gimnáziumba járt, biológia tagozatra – mivel a természettudományos tárgyak mindig is érdekelték a sport mellett. Jelenleg a Miskolci Egyetemen tanul, az Egészségügyi Karon, képalkotó diagnosztikusnak.

„A sikereim hátterében inkább a szorgalmam, mint a tehetségem áll – állította Czégel Máté. – Egyszerű családban nőttem fel, magamat is egyszerű embernek vallom, aki imádja, amit csinál és mindent megtesz azért, hogy eredményeket érjen el az életben. Nem könnyű összeegyeztetni az iskolát és a sportot, mert gyakran ütközik a kettő, de úgy gondolom, mindig tudni kell, hogy mikor, melyikre kell egy kicsit többet áldozni. Tele vagyok ambícióval és lehetőségekkel is. Szeretném végigjárni a ranglétrát, először bemutatkozni az NB I-ben, aztán ott egyre sűrűbben játszani, később pedig külföldön is szeretném kipróbálni magam.”


 50 arc

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!