boon-sportoldal

2012.06.26. 11:14

Az offroadosok is belakták Mátéhegyet

Borsodnádasd - Félszáz autós vett részt a borsodnádasdi autós ökotúrán.

Borsodnádasd - Félszáz autós vett részt a borsodnádasdi autós ökotúrán.A borsodnádasdi ökopark hegyikerékpáros megnyitója után néhány nappal máris négykerékre váltottak. Több mint ötven terepjáró indult az első alkalommal megtartott ökotúrán. A kétnapos eseményen rendkívül ember próbáló speciálokat alakítottak ki a szervezők. Az új helyszín sokakat csábított, akik pedig ellátogattak Nádasra, nem is csalódtak a rendezvényben.

- Minden nagyon szuper, hatalmas élményekben van részünk – mondta a Dél-Szlovákiából érkezett Ürge László. – Mostanában ugyanis az a tendencia, hogy a nehéz erdei részekre nem visznek be minket. A nádasdiak ennek az ellenkezőjét vallják. Nagyon nehéz éjszakai és nappali feladatokat találtak ki nekünk. Természetesen a környezetvédelem számunkra is fontos, ezért úgy kell közlekednünk, hogy óvjuk az erdőt. Szerintem ezzel nincs is gond, ez a társaság erre is figyel.

Az ökotúrán több kategóriában is el lehet indulni, az autó és az egyéni felkészültség függvényében. Borsodnádasdon nem számítottak ekkora érdeklődésre, a jövő szempontjából viszont egész biztos, hogy a pozitív megítélés sokat jelent majd.

- Hosszú ideig szerveztük az első túrát – fogalmazott Csontos Enikő, szervező. – Hálásak vagyunk az Egererdő Zrt.-nek, hogy mindenben partnerek voltak, és segítettek minket. Szerencsére sikerült bebizonyítanunk, hogy a természet védelmével is lehet jó hangulatú, autós eseményt rendezni. Nagyon bízom benne, hogy a nyitó programunknak országszerte, sőt a határokon túlra is jó hírét viszik az autósok. Azt szeretnénk, hogy az off roadnak egy újabb bázisa legyen Borsodnádasd. A környező erdők erre maximálisan adottak, és a civil kezdeményezés után kialakított park is minden igényt kielégít.

A Mátéhegyi Ökoparkba a hegyikerékpáros verseny és az offroad ökotúra után egy újabb sportág honosodhat meg. Július 7-én és 8-án ugyanis a terepíjász ob-t rendezik meg az észak-borsodi városban.

Az Off Road Ökotúra végeredménye

Extrém Kategória: 1. Kalmár Norbert, Molnár Viktor, 2. Widner Attila, Csíkos József, 3. Magyar Szilárd, Tenkei László.   Profi kategória: 1. Deme László, Gál Attila, 2. Lőrincz István, Zötyi, 3. Rajki Rajmund, Szakács Tamás. Open Kategória: 1. Üveges Róbert, Dvorzsák Ferenc, 2. Kiss Dániel, Kiss János, 3. Lőrinc Csaba, Kovács Hunor. Normál Kategória: 1. Péli Tibor, Kovács Nóra, 2. Szerb Péter, Juhász Norbert, 3. Tóth Jenő, Tóth Gergő.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!