boon-sportoldal

2012.04.24. 10:35

Kétszáz 5próbás két keréken

Szirmabesenyő - Kétszáz sportoló állt rajthoz április 22-én, vasárnap az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat szirmabesenyői kerékpáros próbáján.

Szirmabesenyő - Kétszáz sportoló állt rajthoz április 22-én, vasárnap az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat szirmabesenyői kerékpáros próbáján.A rendező Kis-Galya KSE tagjai a szirmabesenyői Szinyei-Merse Pál  Általános Iskolában várták a próbázókat, akik a 20 km-es mini (1 pont), a 40 km-es közepes (2 pont) és a 76 km-es nagypróbán (4 pont) gyűjtögethették tovább pontjaikat.

A megyénken kívül Debrecenből, Gyöngyösről, Nyíregyházáról, Upponyból érkezett indulók nagy része a közepes és a nagypróbát választotta. A reggeli csúnya köd után szép napsütéses idővel kísért eseményen a legfiatalabb induló a 8 éves Szabolcs Regina, volt, aki - rendszeres próbázó lévén - a célban már átvehette a 30 pontért járó hátizsákot is. A legidősebb résztvevőnek Ember Géza bizonyult, aki 62 éves kora ellenére a 40 km-t teljesítette.

A tanintézetek közül a Bláthy Szakközépiskolából, az Andrássy Szakközépiskolából, a Földes Gimnáziumból, valamint a Hunyadi és a Kistokaji Általános Iskolákból tekertek a legtöbben. Az iskolák közötti versenyt egyébként a Bláthy vezeti.

A pontokat ezúttal is Fundango-sportszerekre  lehetett beváltani, melyet múlt vasárnap is sokan tehettek meg.

A következő pontszerző esemény június 9-én, szombaton a 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny lesz. A www.hegyimaraton.hu honlapon elérhető miskolci terepfutó viadalon a maratonka 1, a kismaraton 2, a félmaraton, maraton és az ultramaraton egyaránt 4-4 pontot hozhat a „konyhára”.

További információt a www.kisgalya.hu és a www.otproba.hu honlapokon olvashatnak az érdeklődők, illetve ugyan erre a célra a 30/928-4233-as telefonszám és a [email protected] e-mail cím is rendelkezésre áll, csakúgy, mint a facebook.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!