boon-sportoldal

2012.04.24. 09:25

Háromezer? Nem probléma

Pénteken a cseljabinszki Európa-bajnokságon lép tatamira az MVSC judokája.

Pénteken a cseljabinszki Európa-bajnokságon lép tatamira az MVSC judokája.

A kontinensviadalra kedden utazik el a magyar válogatott, amelynek tagja Gáspár Eszter is. A 1989-es születésű miskolci sportoló felkészülése nem volt éppen zökkenőmentes, mert januárban ráesett a könyökére és részleges szalagszakadást szenvedett.

– Nem különösebben zavar ez a dolog, hiszen a múlt héten, hétfőn ínjekciós kezelést kaptam, másodszor, és egyáltalán nem érzek fájdalmat – mondta az Észak-Magyarországnak Gáspár Eszter, aki így folytatta: – Sajnos, felnőtt Európa-bajnokságon eddig pontot sem tudtam szerezni, de Cseljabinszkban szeretnék bizonyítani, mind magamnak, mind pedig azoknak, akik bíznak bennem. Korábban, az U23-as Eb-ken több szerencsém volt, hiszen két alkalommal voltam harmadik, és egyszer ötödik. Biztosan lesznek ismerős arcok a súlycsoportomban, de a sorsolást csak szerdán este tartják, akkor fogok tisztán látni, hogy kik indulnak, esetleg olyanok is, akik már rendelkeznek londoni kvalifikációval.

Nincs stressz

Az oroszországi megméretés lesz az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása, s az már szinte biztos, hogy Gáspár Eszterért nem szurkolhatunk majd az ötkarikás játékokon.

– Tényleg úgy néz ki, hogy ez a lehetőség számomra elúszott, de a sportban sosem lehet kizárni semmit sem – jelentette ki az MVSC judósa. – Ez azonban a mostani Eb-t tekintve nem lényeges, mert egy nagyon rangos és népes versenyen indulok. Teljesen nyugodtnak érzem magam, nincs bennem stressz, kiderül, hogy ilyen felszabadult állapotban, amikor számomra nincs igazán tét, mire megyek.

Cseljabinszk nem éppen a szomszédban van, ezért fontos felvetés, vajon mennyire tud rákészülni ,,valaki" egy viadalra, hosszú utazás után.

– Valóban, nagyjából 3000 kilométerre található az orosz város, de számomra mindegy, hogy egy verseny Bécsben van, vagy sokkal messzebb, ilyen szempontból egyáltalán nem vagyok problémás – szögezte le Gáspár Eszter.

A kontinensbajnokságon súlycsoportonként két azonos nemzetbeli versenyző indulhat, de a magyar válogatott csak egy súlycsoportban (férfi 81 kg) él ezzel a lehetőséggel. A magyar küldöttség tagja az MVSC elnöke-edzője, Illyés Miklós is, mint szakágvezető.

- ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!