boon-sportoldal

2012.04.20. 09:52

Egyetem mellett rallytúra

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsa gőzerővel készül a rallytúra nyitányra.

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsa gőzerővel készül a rallytúra nyitányra.Így tettek március végén is, de akkor a szezonnyitó egri futam a túrásoknak is elmaradt. A rajt egy kicsit kitolódott, ám a kettős a holt időt sem töltötte tétlenül. Részt vettek a múlt hétvégi, abodi rallysprint viadalon, ahol több technikai hiba is előjött az EVO VI-os Mitsubishin.

- Ebből a szempontból is érdemes volt elmenni Abodra, bár előzetesen nyilván nem erre készültünk – fogalmazott ifj. Kiss László. – A motor hengerfejes lett, és hiányzott az autóból a megfelelő turbónyomás is, ezért nem tudtunk célba érni a sprintversenyen. Ettől függetlenül hasznos volt a múlt hét vége, mert ezek a gondok így nem Tatabányán jöttek elő. Az más kérdés, hogy egész héten rohangáltunk, hogy versenyképes legyen az EVO VI-os. Jelen állás szerint nem az új, hanem a tartalék motor kerül az autóba, ám bízom benne, hogy így is eredményesek leszünk az év első aszfaltversenyén.

Szombaton az adminisztratív és a technikai átvételekkel, majd a pályabejárással kezdődik meg a III. Tatabánya Rally. ifj. Kiss Lászlónak a múltból vannak emlékei a versennyel kapcsolatban, de bízik benne, hogy ezúttal Fortuna melléjük áll.

- Két éve nem volt szerencsénk – tekintett vissza a versenyző. – Műszaki hibák hátráltattak a jó eredmény elérésében. Most azonban a kategóriában a győzelemért szeretnénk harcba szállni. Az összetett az más tészta, ám az erős mezőnyben talán az első ötbe oda tudunk érni. Rajtunk nem fog múlni, remélem ezúttal nem lesznek technikai gondjaink. Tatabányán újítás, hogy a Rábaringre is ellátogatunk, eddig ez a gyors nem szerepelt a programban. A többi fehér aszfalt pálya, rendkívül csúszós, erre pedig oda kell figyelni. Az előrejelzések változékony időjárást jósolnak, így a jó gumiválasztás sokat jelenthet. Ha pedig esik az eső, akkor a bátorságot is elő kell vennie annak, aki eredményes hétvégét szeretne teljesíteni. Az egyetem ebben az időszakban eléggé leköti az időmet, ám most hétvégén a rally kerül előtérbe, remélem, itt is sikerül helytállni.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!