boon-sportoldal

2012.03.11. 20:14

Újra a Maciknál az előny

Az OB I-es jégkorong bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzését vasárnap este az MJJSE csapata nyerte.

Az OB I-es jégkorong bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzését vasárnap este az MJJSE csapata nyerte.Ezúttal némileg kevesebben szorongtak a lelátókon, de ennek egyszerű magyarázata volt: néhány házzal odébb a DVTK NB I-es labdarúgói küzdöttek a bajnoki pontokért. A találkozó nagy kérdése az volt, hogy újra érvényesül-e a hazai pálya előnye, ugyanis eddig mindkét csapat hozta otthoni meccsét.

Záporoztak a lövések

Nem sokkal a kezdés után Popovics nagy lövése csaknem utat talált a kapuba, majd Racko estében kaparintotta meg a magasan a háló felé tartó korongot. Emberelőnybe kerültek a Macik, záporoztak is a lövések a Fradi ketrecére, de a korong nem talált utat magának a kapuba. A 10. percben Roczanov gáncsolásért került két percre a büntetőpadra, de a sárga-feketék ebből sem tudtak tőkét kovácsolni maguknak. A 15. percben Miskolczi látogatott a ,,szégyenpadra" 2 percre, a fővárosiak azonban nem tudtak mit kezdeni fórjukkal, köszönhetően az MJJSE ügyes védőmunkájának és Budai K. jó érzékű közbeavatkozásainak. Sőt, Nagy kilépett a koronggal, oldalról célozhatott, de Racko is bizonyította jó formáját. Az első szünet előtt mindkét gárda nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, de eredménytelenül. A 19. percben a vezetőbíró még 10 perces fegyelmivel honorálta Nagy G. egyik cselekedetét, de ez nem jelentett emberhátrányt, miközben a nézők megtalálták a csíkos ruhásokat, akik hideget és meleget egyaránt kaptak, mert néhányan Jarabek lövését gólnak látták, de nem volt igazuk, a korong ugyanis csak az oldalhálót érintette.

Budai K. nagyjelenete

A 24. percben a zöld-fehérek kerültek emberelőnybe. Hietamaki bal felső sarokra tartó emelését Budai K. futballkapus módjára ütötte oldalra, majd bottal akasztásért Feil csücsült ki két percre. Nem sokkal később kettős emberelőnybe kerültek a miskolciak, akik a 27. perctől kezdve száz másodpercig öt a három ellen ostromolhatták Racko kapuját. Már vagy tízszer lőttek kapura, amikor Jarabek elementáris erejű korongja csapódott a bal felső sarokba (1-0). Sokan arra számítottak, hogy miután megtört a jég, egymás után jönnek majd a hazai gólok, de nem így történt. A küzdelem magával ragadta a publikumot és a színvonal is méltó volt a két ősi riválishoz. A 30. percben Popovics kiállítása után Borbás két méterről majdnem egyenlített, aztán ez is bekövetkezett a 34. percben, amikor Roczanov Berta asszisztálásával egalizált (1-1). A 36. percben újra a Macik előnyét mutatta az eredményjelző: a rövid passzos akció végén Nagy G. közelről vette be a Fradi kapuját (2-1). A második szünet előtt az MJJSE előnyének növeléséért, az FTC pedig az egyenlítésért küzdött, de hiába.

A záróharmadban tartalékait mozgósította mindkét együttes. A játékosok szó szerint gyorsítottak, villámakciókat vezettek és minden helyzetből megcélozták a kaput. Az 55. percben Berta a kékvonalról, majd Schellin a kapu elől akarta bekanalazni az egyenlítő gólt, de egyik kísérletből sem lett semmi, miként Nagy G. szólójából sem. Az 59. percben Popovics tette fel az i-re a pontot, a hazaiak így szoros küzdelemben nyerték a párharc harmadik találkozóját, tenisznyelven azt is írhatjuk, hogy az előny újra az adogatónál van. A Macik ma este véget vethetnek a csatának, ehhez persze újra nyerniük kell.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Ferencvárosi TC 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Miskolc, 1000 néző. V.: Gebei, Gangel, Székely.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Budai R., Jarabek 1, Miskolczi, Bonar (2), Nagy G. 1 (1) – Svasznek (1), Chmelo, Popovics 1, Dubek, Rafaj – Láda P., Orosz, Ritó, Szilágyi, Lindgren – Urbán, Mokrai, Túróczy, Mocsári, Gyenes (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Ferencvárosi TC: Racko – Wéber, Hietamaki, Schellin, Borbás, Sivonen – Vecaj, Székely Mádai, Jánosi, Hoffmann, Feil – Bontovics, Hrajnoha, Kiss G., Berta (1), Roczanov 1 – Lévai, Géczi, Molnár Á., Papp Á., Hegyi (kapus). Edző: Dobos Tamás.

Kiállítások: 10 perc plusz 10 perc fegyelmi (Nagy G.), ill. 10 perc.

Greg Lindqvist: - Két fáradtnak tűnő csapat kemény mérkőzése volt. Elképesztő mennyiségű helyzetből végül hármat használtunk ki és így győztünk. Holnap szeretnénk lezárni az elődöntőt.

Dobos Tamás: - Jó mérkőzést játszottunk, de sajnos futnunk kellett az eredmény után, és emiatt a végére elfáradtunk. A végén kockáztattam a kapus lehozatalával és ez most nem jött be.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Miskolci Jegesmedvék javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!