boon-sportoldal

2012.02.03. 08:31

Szépítettek a Macik, folytatás pénteken

A Mol Liga elődöntőjének harmadik meccsét tegnap este játszották a miskolci Jégcsarnokban.

A Mol Liga elődöntőjének harmadik meccsét tegnap este játszották a miskolci Jégcsarnokban. A Maciknak mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy versenyben maradjanak, jól tudták ugyanis, hogy vereségük esetén búcsút intenek a további ligaküzdelmeknek. Az első lövést Fodor eresztette meg a baloldalról, Kozuch azonban zárta a szöget, majd a vendégek portása Bonar „fűalatti” lövését is biztosan mentette. Az 5. perc végén Dubek a ketrecet megkerülve próbálta a csíkszeredai kapuba terelni a korongot, de nem tudott túljárni a kékfehérek portásának eszén. Az első kiállítást a hazaiak kapták, Orosz akadályozásért került a büntetőpadra, mégis csaknem Bonar előtt adódott abszolút helyzet. A sárga-feketék csatára emberhátrányban kitört, Nagy I. azonban az utolsó utáni pillanatban, önfeláldozóan szerelte. Később is az MJJSE maradt támadásban, Bonar előtt adódott gólszerzési lehetőség, ekkor viszont Kósa vetődött elé és paskolta oldalra a játékszert. A csíkszeredai Molnár azért jelezte, hogy ők is a jégen vannak, hat méterről hatalmas lövést küldött Budai K. kapujának jobb felső sarkára, de korongja nem ért célba. Nagy G. a 15. percben vezetést még szerezhetett volna a Jegesmedvéknek, majd jött a hidegzuhany: az első harmad vége előtt, szűk két perc alatt Hurtaj és Podstavek értékesítette lehetőségét, így a játék képét egyáltalán nem tükrözve a vendégek térhettek kétgólos előnnyel pihenőre.

Nagy fordulat

A második húsz perc első szakaszában sokkal többet mutattak a vendégek attól, amit az első etapban produkáltak a tartalékos, több kulcsemberét nélkülöző miskolciakkal szemben. A 28. percben kétszer is kevés kellett a szépítéshez, de a szerencse elpártolt Salugáéktól. Egy perc múlva Szőcs kapott 2 percet, mégis Petres tört ki, de kihagyta a „meccslabdát”, Bonar pedig büntetett: Nagy G. asszisztját váltotta be (1-2). Egyszeriben nyílttá vált az összecsapás, a közönség is feléledt, űzte-hajtotta kedvenceit. A Lindqvistfi úk kibekkeltek egy emberhátrányt, aztán a 32. percben az MJJSE egyik legnagyobb tehetsége, Ritó egyéni játék után egalizált (2-2). Aztán ha egy bolt beindul... – tartja a mondás: Nagy G. jobbról, 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-2). Egy perc sem telt el, amikor Moldován közelről egyenlített, így minden kezdődhetett elölről.

Újra hazai előny

A 42. percben ismét felcsillant a pénteki találkozó reménye: a mindig nagyot hajtó Rafaj vette be a szeredai kaput (4-3), majd a Rafi becenévre hallgató csatár bottal akasztott, mire a vezetőbíró nyomban le is parancsolta a jégről. Négy Maci kihúzta a hátrányt, de a 49. percben mégis megfagyott a vér a hazaiakért szorító nézőkben: Szőcs elé gurult a korong, de a támadó kecses mozdulattal, két méterről az üres kapu fölé emelt. Az 53. perc hozta Jarabek nagyjelenetét: a védő focistákat megszégyenítő, pompás mozdulattal rúgta tovább a korongot, majd Hurtaj és Dubek is „csengethetett” volna. Az 55. percben Virágot ültették ki százhúsz másodpercre, de a fórból nem lett semmi. A hajrá nagy izgalmakat hozott: Svasznek kapott 2 percet, majd Lindqvist és Giblak is időt kért, aztán a vendégek levitték kapusukat, mire Nagy G. az üres kapuba korcsolyázott a koronggal, így ma 19 órától ismét összecsap a két együttes Miskolcon – a csíkiek a három sikerig tartó párharcban 2-1-re vezetnek. A Maciknál a csütörtökön hiányzó négy védő közül kettő, Lindgren és Láda P. már viszszatérhet.

A másik ágon a Dab.Docler 5-4-re nyert Brassóban, így 3-0-s összesítéssel került a Mol Liga fináléjába.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)

Miskolc, 1200 néző. V.: Sporer (osztrák), Németh M., Gangel.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. - Budai R., Jarabek, Nagy G. 2 (1), Bonar 1 (1), Saluga (1) - Svasznek, Orosz, Dubek (1), Fodor (1), Rafaj 1 - Tóth Á., Mokrai, Ritó 1, Szilágyi, Popovics - Sijka, Miskolczi, Túróczy, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

HSC Csíkszereda: Kozuch - Hruby, Góga, Mihály E., Novak (1), Hurtaj 1 - Kósa E., Papp, Virág (1), Moldován 1, Szőcs (1) - Flinta, Nagy I., Molnár (1), Petres, Podstavek 1 - Bors, Péter L., Bálint A., Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Eduard Giblak.

Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

Greg Lindqvist: – Végig jó teljesítményt nyújtottunk, leszámítva az első harmad utolsó perceit. Most már minden lehet, különösen akkor, ha pénteken is győzni tudunk.

Eduard Giblak: – Igazi nagy meccs volt! Az első harmadban minden úgy alakult, ahogy elterveztük, utána azonban a miskolciak lábra álltak, nekünk


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!