boon-sportoldal

2012.02.19. 13:52

Nincs megállás télen sem

Kazár Miklós a rallymentes időszakban quad-ra pattant a fővárosban.

Kazár Miklós a rallymentes időszakban quad-ra pattant a fővárosban.

Kazár Miklós egyszerűen nem bírja ki benzingőz nélkül. A miskolci rallys a tavalyi magyar bajnokság befejezése után is valamennyi versenyzési lehetőséget kihasználja. Mint emlékezhetünk, megnyerte a Mikulás Rallyt, majd második helyen végzett a Hungaroringen megrendezett szilveszteri száguldáson. Ezután nem sokkal terembe vonult és quad-ra pattant. A budapesti Syma-csaranokban legbonyolított Nemzetközi Terem Motocross és Supermoto versenyen szerepelt. Igaz, ezúttal a quad-ok csak másodlagos szerepet töltöttek be, de a bemutatójuk így is megmutatta a négykerékű motorozás szépségét.

- Nagyszerű érzés volt ennyi ember előtt, ilyen varázslatos közegben pályára gurulni – emlékezett vissza az eseményre Kazár Miklós. – Egyáltalán nem egyszerű a teremben kialakított fapadlón quad-ozni. Roppant csúszós burkolaton mentünk, de nagyon élveztem az egészet. Óriásasztalon, teveháton és gerendasoron is át kellett tolni a „masinát”, ami új kihívást jelentett számomra is. A téli időszakban kevés az autós és a motoros esemény, ezért nagyon örültem, hogy lehetőségem nyílt részt venni a fővárosi viadalon.

Kazár Miklós a rallymentes időszakban sem áll le. Rohamosan közeleg a március végi nyitány, így a háttérben gőzerővel zajlik a munka. A tavalyi ob negyedik páros együtt marad: továbbra is Percze Nándor fog navigálni a Mitsubishiben. A technikán fejlesztenek, mert ismét szeretnének harcban lenni az abszolút elsőségért. - Roppant kemény mezőny formálódik az idei bajnokságra – tekintett előre Kazár Miklós. – Ettől függetlenül nagy tervekkel vágunk neki a sorozatnak. Kiforrott csapattal, műszaki szempontból megbízható technikával és kellő elszántsággal várjuk az egri rajtot. Egy újabb év tapasztalataival a hátunk mögött most már a riválisaink is jobban figyelnek ránk, ám eltökélt szándékunk, hogy előrelépjünk. Kimondva, kimondatlanul ott akarunk lenni a bajnoki címért folytatott harcban. A versenynaptárt nézve is remek csata várható. Ismert helyszínekre megyünk idén, de nagyon komolyan kell venni ezeket a gyorsasági szakaszokat. Mi ennek szellemében minden egyes kihívásra kellőképpen fel fogunk készülni.

Az idei magyar rallybajnokság március utolsó és április első napjaiban Egerben kezdődik, majd Bükfürdőn, Pécsett, Veszprémben és Aradon folytatódik. A korábban tavaszi időpontról ezúttal őszre került a Miskolc Rally, vélhetően Borsodban avatnak majd idén bajnokot. Értelemszerűen ez is motiválja Kazár Miklóst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!