boon-sportoldal

2012.02.15. 08:46

Az ember, akinek benzin folyik az ereiben

Miskolc - A miskolci Kazár Miklós idén tavasszal lesz 40 esztendős, azonban huszonéveseket megszégyenítő módon pingpongozik, bringázik, motorozik és autózik. Nem mellékesen sikeresen.

Miskolc - A miskolci Kazár Miklós idén tavasszal lesz 40 esztendős, azonban huszonéveseket megszégyenítő módon pingpongozik, bringázik, motorozik és autózik. Nem mellékesen sikeresen.

Azt hihetnénk, hogy a bajnoki címek után nincs tovább. Nincs, ami igazán motivációs tényező lenne egy sportoló életében. Van, sőt! Kazár Miklós, aki 2008-ban abszolút bajnok lett rali navigátorként nem állt le a csúcson. Két éve például újabb Mont Everesteket keresett a technikai sportokban és aki ismeri nem lepődött meg; talált is.

Megnyerte a SEAT Leon Kupa akkori kiírását és újra bajnok lett a Short Track Quad Bajnokság küzdelmeiben. Ugyanabban az évben a sikeres navigátor aztán a raliban is volán mögé ült és több gyorsasági szakaszt is nyert - nem egyszer több évtizedes tapasztalattal rendelkező pilóta társak előtt.

Ép test, ép lélek

Kazár Miklós tudatosan, precízen építette fel versenyzői karrierjét. Minden megalkuvás nélkül, ám amikor kellett kompromisszumokkal. Végigjárta a szamárlétrát az elmúlt közel két évtizedben; a Trabanttól, a csúcsot jelentő összes WRC-n a bajnoki címig. A magyar autósport egyik legnagyobb fenegyere ahol elindul, bizony kevés embernek terem rajta kívül babér.

Az immár egy esztendeje boldog édeasapa a holtidényben sem pihen. Napi 40 kilométert bringázik, fut, úszik, erősít, focizik és ping-pongozik. Vallja, hogy az elme, a reflexek, a figyelem (és fegyelem) csak úgy tartható fenn, ha a fizikumot is karban tartjuk.

A versenyző ember

A tavalyi rali idényben úgy lett az ország negyedik legjobb pilótája társával, Percze Nándor navigátorral, hogy az utolsó, szezonzáró mecseki futamig harcban volt a bajnoki címért. 2011-ben nem jött össze neki(k). Azt mondja ebből lehet építkezni, tanulni. Az ilyen kudaroktól - mert egy mindig győzni akaró embernek már az ezüst érem is az - lehet bölcsebb, megfontoltabb a versenyző ember.

És végül, de talán nem utolsó sorban abban is leledzik Miklós sikere, hogy mindig príma csapatot tudott maga köré gyűjteni. Olyan barátokat, társakat, szakembereket, akik a saját területükön mindig a legjobbat hozzák ki magukból, egymásból. Az emberi tényező pedig maga a miskolci versenyző, aki az idei pontvadászatokban is a legfényesebb éremre vágyik. Legyen az autó-, vagy motorsport.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!