boon-sportoldal

2012.01.22. 13:43

Végre éltek a lehetőséggel

Az NB I-es női röplabda bajnokság 19. fordulóának meccsét szombaton játszották a miskolci lányok.

Az NB I-es női röplabda bajnokság 19. fordulóának meccsét szombaton játszották a miskolci lányok.A hazaiaknál most sem ülhetett a kispadra az eltiltott Toma Sándor vezetőedző, akit ezúttal a sérült Szajkó Tímea helyettesített. Az első szettben pazar dolgokat mutattak be a zöld-fehérek, akik mégsem tudtak jelentősebb előnyt szerezni. A vendégek 20-18-nál kértek időt, de fordulatot nem tudtak elérni. Ekkor Kovács káprázatos ütéséért, majd Szabó a békéscsabaiak valamennyi játékosát becsapó, zseniális ejtéséért érdemelt vastapsot a hálás publikumtól. Utóbbit követően volt, aki a hazaiak csupaszív sportolóját a csavaros észjárású nyomozóhoz, Columbo hadnagyhoz hasonlította.

Hidegzuhany

Mindenki arra számított, hogy a második szettben is az MVSC dominál majd. Sokáig ez történt: Kovács és Oláh bombaerős leütései ellen nem volt ellenszere a Békéscsabának. 10-6-nál Rédeiék „hátradőltek”, azt hitték, hogy újra könnyen nyernek. Érzésüket erősítette Szabó nyitássorozata, hiszen zsinórban 6 pontot hozott csapatának, aztán kétszer is a hálóba vágta a labdát. Később a vasutasok visszaadták a kölcsönt a viharsarkiaknak, akik egymás után nyolc pontot szereztek és 14-14-re alakították az állást. A hajrában a hazaiak időkéréssel próbálták rendezni soraikat, de 18-22-ről már nem tudtak fordítani.

A harmadik játszma „tükörsima” volt. A mezőnyben remekül építkező, a hálónál pedig pompásan dolgozó lányok 9-6-ra, majd 15-7-re, aztán 18-8-ra elhúztak. Ekkor a csabaiak technikai hibák sorozatát mutatták be és beletörődtek sorsukba.

Kovács tette fel

A negyedik szettet úgy kezdte az MVSC, ahogyan azt a szurkolók remélték, pillanatok alatt 5-0-ás előnyt kapartak össze. Ekkor megint kiengedtek, a lelkes vendégegyüttes pedig megragadta az alkalmat és felzárkózott. 7-6, aztán 10-9 volt az eredmény és később is csak egy-egy ponttal lépett meg a vasutasgárda. A végét azonban nagyon megnyomták Leidgebék: Rédei ejtéssel hozott pontot, majd jött a BRSE időkérése, aztán pedig Kovács tette fel az i-re a pontot. Látványos, érdekes, színvonalas volt a találkozó, amelyet az akarati tényezők mellett a nagyobb technikai tudás és az ütőerő döntött el.

ÉM-KT

A tények

Albrecht-Miskolci VSC-MISI – Békéscsabai RSE 3:1 (21, -19, 13, 21)

Miskolc, 150 néző. V.: Mezei, Újházi.

Albrecht-MVSC-MISI: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Sitkey, Szabó. Csere: Nagy (liberó), Csarkó. Vezetőedző: Toma Sándor.

BRSE: Fésűs, Horváth, Kerepeczki, Medic, Jenei, Malcsányi. Csere: Soós (liberó), Pásztor. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Toma Sándor: – Örülök, hogy biztosan nyertünk. Gratulálok a csapatnak ahhoz, hogy élt a lehetőséggel.

Kormos Mihály: – A sérülések, az influenza és a Miskolc is legyőzött bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!