boon-sportoldal

2012.01.29. 20:23

A Csíkszereda behúzta az elsőt

A jégkorong MOL Liga elődöntőjének első meccsét elveszítette az MJJSE csapata.

A jégkorong MOL Liga elődöntőjének első meccsét elveszítette az MJJSE csapata.Nagy meglepetésre a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésére nem telt meg a csíkszeredai jégcsarnok, a miskolci szurkolók maroknyi csoportja azonban szerencsésen megérkezett, és biztatták is a Macikat. A találkozó első öt percében többnyire csak mezőnyjáték folyt, igaz a küzdelem igen nagy volt. A Jegesmedvék kitűnően védekeztek, a hazai csapatnak nem is nagyon volt veszélyes lövése. A Macik persze a támadásról sem felejtkeztek el, és néhány lövés után a 12. percben egy kapu előtti kavarodás után gólt is lőttek, ám a szlovén bíró valamilyen szabálytalanságot látott, és nem adta meg a találatot. A 15. percben – emberelőnyben – megszerezte a vezetés a Csíkszereda. Novak vitte be a korongot a támadóharmadba, a védők nem tudták megállítani, és ahogy a kapu elé ért, fonákkal lőtt. A korong végül a felső vas belső éléről pattant a hálóba (1-0). Két perc múlva növelte előnyét a hazai csapat: Mihály távoli lövése akadt be a felső sarokba (2-0).

Sok helyzet, csak egy Maci-gól

A második harmadból 50 másodperc telt el, amikor szépítettek a Jegesmedvék. Egy lövés kipattant Kozuchról és Chmelo közelről nem hibázott (2-1). A 4. percben Budai K. védett nagyot, majd a hazaiak a kipattanót az üres kapu fölé lőtték. A 26. percben emberelőnybe kerültek a Macik, több nagy helyzetük is volt, de nem sikerült gólt lőniük. Éppen, hogy kiegészült a Csíkszereda a 28. percben, amikor az első támadásból Podstavek mattolta Budai K.-t (3-1). Válaszként a 30. minutában Jarábek lőtt óriási kapuvasat. Aztán nem sokkal Jarábek maradt lent a jégen egy ütközés után, vérző fejjel jött a jégről, de a bíró nem ítélt semmit. A következő bedobás után egy lövés visszapattant a hátsó plexiről, és a leggyorsabban ébredő Hurtaj pár lépésről küldte a pakkot a hálóba (4-1). A 34. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ám nem sikerült kihasználni. A 18. percben egy lövésbe Kozuch még beleért, de átpattant rajta, ám a korong végül centikkel az üres kapu mellett csúszott el. Ebben a harmadban a miskolciak sok helyzetet dolgoztak ki, de csak egyet tudtak gólra váltani.

Győztes harmad

A 45. percben Kozuch védett egy nagy lövés, a pakk Nagy G. elé került, aki szépen lőtte ki a sarkot (4-2). Az 51. percben Dubeket lökték csúnyán rá a hazai kapura, a szlovák légiós is a jégen maradt, büntetés ezúttal sem született. Öt perccel a vége előtt Popovics cselezte ki védőjét, de kísérlete kevéssel mellé ment. Nem sokkal később Fodor ugorhatott ki egyedül, de lövését Kozuch védte. Másfél perccel a vége előtt Budai K. is lejött a jégről, ám az emberfölényt nem sikerült gólra váltani.

A Miskolci Jegesmedvék helyenként kifejezetten jól játszottak, ám a helyzetek megint kimaradtak, és Fortuna is elpártolt ezen az estén tőlük.

 

HSC Csíkszereda - Miskolci Jegesmedvék JSE 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Csíkszereda, 1000 néző: Krcselic (Csata, Redai).

 HSC Csíkszereda: Kozuch – Góga, Hruby (1), Mihály 1, Novak 1 (1), Hurtaj 1 (1) – Molnár Sz., Papp, Virág, Moldován, Szőcs Sz. – Flinta (1), Nagy I., Podstavek 1, Petres, Becze – Molnár Zs., Péter L., Bíró O., Bíró T., Ruczuj (k). Edző: Giblak Eduard.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Budai R., Chmelo 1, Túróczy, Szilágyi, Saluga (1) – Jarábek, Láda P. (1), Svasznek, Ritó, Dubek – Urbán, Orosz, Fodor, Bonar, Miskolczi – Rafaj, Sijka, Nagy G. 1, Popovics, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 16 perc, illetve 4 perc.

Nagy Béla, másodedző: – Kiegyenlített, szoros, igazi play-off meccs volt. Jól kezdtünk, mi lőttük az első gólt, majd a miskolci szépítés után megint elhúztunk. A második harmadban sokat játszottunk hátrányban, de a fiúk szépen kivédekezték ezeket. Biztos vagyok benne, hogy a holnapi mérkőzés sokkal nehezebb lesz.

Greg Lindqvist: – Szoros mérkőzés volt, amelyen kaptunk legalább két „csúnya” gólt, amelyet elkerülhettünk volna. Az emberelőnyös játék ma nem ment, a helyzeteinket, a szólókat megint kihagytuk. Holnap igyekszünk javítani.

A három nyert meccsig tartó párharcban a HSC Csíkszereda vezet 1-0-ra.

A következő mérkőzést ma 16.30-tól játsszák az erdélyi városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!