boon-sportoldal

2011.12.02. 21:01

Hihetetlen izgalmak után Jegesmedve öröm

Keménynek ígérkezett a pénteki, fehérvári mérkőzés, hiszen a Macik egy tartalékos csapattal utaztak a Volán-farmhoz. A Jegesmedvék végül behúzták a hihetetlen fordulatokat hozó mérkőzést.

Keménynek ígérkezett a pénteki, fehérvári mérkőzés, hiszen a Macik egy tartalékos csapattal utaztak a Volán-farmhoz. A Jegesmedvék végül behúzták a hihetetlen fordulatokat hozó mérkőzést.

A Macik nagy lendülettel kezdtek, Szilágyi már a 20. másodpercben megeresztette az első lövést, bő fél perc múlva pedig Ritó löketét ölelte magához Bálizs. A 4. percben megszerezték a vezetést a Macik. Dubek bombája még kijött Bálizsról, ám az előtte álló lesipuskás Fodor azonnal a hálóba vágta a pakkot (0-1). Az 5. percben Reiter lőtt egy fél méterrel mellé. A miskolciak sorra dolgozták ki a helyzeteket, de valami mindig hiányzott a gólhoz. A 11. percben egyenlítettek a hazaiak. Németh adta középre a korongot, a védők nem figyeltek Kissre, aki közelről a hálóba lőtt (1-1). Egy perccel később Dubek a védője szorításában centikkel tévesztette el a kaput. A 15. percben emberhátrányban Budai több parádés védést mutatott be. Még a hátrányban Saluga szerzett korongot, de lövését védte Bálizs. A 17. percben Bonar bombáját csak másodjára tudta a jégre szorítani a fehérvári kapus. Fél perccel később Németh talált közelről Budai kapujába (2-1).

Őrületes fordulatok

A második harmadban rögtön kihasználtak a vendégek egy áthúzódó kiállítást. A mérkőzésen időnként hátvédet játszó Bonar cselezte be magát a kapu elé, majd szép mozdulattal mattolta Bálizst (2-2). A 4. percben a semmiből szerzett megint vezetést a Fehérvár. Az egyik védő korcsolyájáról a kapuvas mellett maradt a korong, amit Fekti egy centiről pöckölt a hálóba (3-2). A miskolciak ezután ismét a helyzetkihagyásban jeleskedtek, míg a Fehérvár újból egy szerencsés gólt lőtt. A 13. percben Nagy lövése Budai korcsolyájáról pattant a kapuba (4-2). Egy perccel a vége előtt szépítettek a Macik. Saluga remek cselekkel játszotta tisztára magát, a védők nem tudták szerelni, majd fordulásból szép gólt lőtt (3-4). Sőt! Hét másodperccel a vége egyenlítettek a Macik: Rafaj volt eredményes közelről (4-4).

Bonar duplázott Saluga két passzából

A harmadik harmadban a 2. percben a hazaiak gólt reklamáltak egy lövés után, ám Kincses – miután tanácskozott a vonalbírókkal – bedobást ítélt. A 6. percben Chmelo kapott jó korongot, egyedül állt már Bálizzsal szemben, ám a kapus végül védte a lövését. A 7. percben ismét a Miskolcnál volt az előny. Saluga kerülte meg a kaput, zseniálisan passzolt a kapuvasnál álló Bonarhoz, aki az üres hálóba továbbította a korongot (4-5). A 12. percben – emberelőnyben – a Jegesmedvék hatalmas tűzijátékot rendeztek a hazai kapu előtt, de végül nem sikerült begyötörni a korongot. A 15. percben emberhátrányban növelték előnyüket a Macik. Saluga szerzett korongot, végig vitte a pályán, kitűnően passzolt középre Bonarnak, akinek már nem okozott gondot a gólszerzés (4-6). Két és fél perccel a vége előtt kettős előnybe kerültek a hazaiak. Egy perccel később Hajós talált be Budai kapujába (5-6). Még egy perc volt hátra, amikor a Fehérvár edzője levitte Bálizst, így megint kettős előnybe kerültek. Erre viszont már ráfáztak, hiszen 17 másodperccel a vége előtt Dubek lőtt üres kapus gólt (5-7).

A Jegesmedvék egy óriási „hullámvasút-mérkőzésen” gyűjtötték be a rendkívül fontos három pontot.


Jegyzőkönyv

SAPA Fehérvár AV 19 – Miskolci Jegesmedvék 5-7 (2-1, 2-3, 1-3)

Székesfehérvári Jégcsarnok 100 néző V: Kincses, Kész, Gangel

MJJSE: Budai K. – Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Miskolczi, Saluga, Ritó, Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi, Meretei, Balogh, Hajós, Árkovics, Nagy, Kiss, Kovács, Tóth, Németh Á., Farkas, Dósa, Fekti, Reiter, Erdélyi, Horváth, Farkas, Vég (k). Edző: Kóger István.

Gól: Kiss, Németh, Fekti, Nagy, Hajós ill., Fodor, Bonar (3), Saluga, Rafaj, Dubek

Kiállítás: 6 perc illetve 12 perc

Greg Lindqvist: - Az első harmad a miénk volt, jól játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, mégis az ellenfél vezetett. A második harmadban karácsonyi ajándékként adtunk két gólt a Fehérvárnak, ám a végén mégis visszajöttünk a meccsbe. A harmadik játékrészben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de ekkor már jól használtuk ki a helyzeteinket. Nagyon izgalmas meccs volt, a lényeg azonban a három pont, amit ma hazaviszünk. A mérkőzés teljes egészét nézve mi voltunk a jobb csapat.

Kóger István: - A második harmad után 4-2-vel kellett volna fordulnunk, de egy egyperces rövidzárlat alatt a Miskolc kiegyenlített. A harmadik harmad elején a bíró egy szabályos gólunkat nem adta meg. Meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!