boon-sportoldal

2011.12.11. 21:02

Győzelmet hozott a Maci-Mikulás

A Miskolci Jegesmedvék csapata a visszavágás szándékával fogadta az Újpest együttesét vasárnap este a Jégcsarnokban. Ez sikerült is, hiszen magabiztos játékkal fektették két vállra az UTE-t.

A Miskolci Jegesmedvék csapata a visszavágás szándékával fogadta az Újpest együttesét vasárnap este a Jégcsarnokban. Ez sikerült is, hiszen magabiztos játékkal fektették két vállra az UTE-t.

A Macik gondjai egy kicsit enyhültek, ugyanis a délelőtti átmozgató edzés után Jarabek vállalta a játékot. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, és az első emberelőnyös helyzetüket ki is használták Rafaj révén (1-0). A 7. percben kettős emberelőnybe került az Újpest, amelyet gólra váltottak, Gergely közvetlen közelről tuszkolta át a korongot a gólvonalon (1-1). A Miskolc ismét belekezdett a „szokásos” helyzetkihagyási sorozatába, de ezt a 11. percben Rafaj szakította meg, aki estében a kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1). A 17. percben ismét remekül használtak ki egy emberelőnyt a Macik: Dubek egy kipattanót emelt fonákkal a jobb felső sarokba (3-1).

Két Maci-gól emberhátrányban

A második harmad első percei mezőnyjátékkal teltek, kevés helyzettel. Az 5. percben a Miskolc került kettős fórba, amit 19 másodperc alatt ki is használtak. Szépen kipasszolt játék után a középen egyedül hagyott Fodor lőtt kapásból szép gólt (4-1). Ezekben a percekben az Újpest játékosai egyre inkább elvesztették a fejüket, sorra kapták a sima és fegyelmi büntetéseket. A 11. percben emberhátrányban növelte előnyét a Miskolc. Saluga szerzett korongot, bevitte a támadóharmadba, oldalra nézett, de nem kísérte senki a támadást, ezért lövésre szánta el magát és óriási bombája csaknem kiszakította a hálót a bal felső sarokban (5-1). A 14. percben ismét hátrányban szerzett gólt a hazai csapat. Jarabek fülelt le egy korongot a saját kapuja előtt, remek passzal indította az újpesti kék vonalnál korcsolyázó Sijkat, aki szólója végén magabiztosan mattolta Szőkét (6-1). A változatosság kedvéért a 17. percben emberelőnyben szomorították el Szőkét a Jegesmedvék: Saluga egy lecsorgó korongot vágott közelről a hálóba (7-1).

Szurkolói ajándék mindkét csapatnak

A harmadik harmadban eleinte ismét csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 7. percben Tóth-Jávor kapásból rúgta a kipattanó korongot a hálóba, a gólt természetesen nem adta meg a játékvezető. A 9. percben Fodor a kapuvasat rongálta meg. A 10. percben, emberelőnyben egy kapu előtti kavarodás végén Gergely kotorta be közelről a korongot a kapuba (7-2). Két és fél perccel a vége előtt Greg Lindqvist edző beküldte a jégre a még csak 15 éves Nagy Gergelyt, aki élete első MOL Liga mérkőzésén védhette a Jegesmedvék kapuját.

A mérkőzés végén a miskolci szurkolók Mikulása – aki a meccs előtt a gyerekeknek osztott csomagot – mindkét csapatnak ajándékot adott át.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE 7-2 (3-1, 4-0, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok 500 néző V: Sós, Berger, Bedő

Gól: Rafaj (2), Dubek, Fodor, Saluga (2), Sijka, ill. Gergely (2).

Kiállítás: 18 perc (+10 perc fegyelmi Budai) illetve 22 perc (+10 perc fegyelmi Gergely)

MJJSE: Budai – Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Fodor, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy (k). Edző: Greg Lindqvist.

Újpesti TE: Szőke – Kukucska, Gergely, Jankovics, Zalavári, Szirányi, Vojtkó, Tolnai, Vígh, Virág, Svasznek, Garbacz, Gergely, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Greg Lindqvist: - A mai mérkőzésen a három pont volt a lényeg. Ezúttal jól használtuk ki a helyzeteinket, illetve az emberelőnyöket. Jól jön most nekünk a két hét szünet, mert mostanra nagyon elfogytunk, és remélem a következő mérkőzésig a sérültjeink meggyógyulnak.

Ancsin János: - Minden tiszteletem azé a 10-11 játékosé, akik végigjátszották az elmúlt három mérkőzést. A második harmad, és benne a sok kiállítás felőrölt bennünket. Becsületesen küzdöttünk, de ma ennyire tellett. Gratulálok a Miskolcnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!