boon-sportoldal

2011.11.22. 18:00

Vegyész RC: Idegenben még fejlődni kell

A Szolnoki Főiskola RK SI vendége lesz szerdán 18 órától a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

A Szolnoki Főiskola RK SI vendége lesz szerdán 18 órától a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Az alapszakasz feléhez érkeztek a barcikaiak, akiknek az erőviszonyok alapján hozniuk kellene a mostani mérkőzést.

– Pontosan nem tudom, hogy milyen a játékosállományuk a szolnokiaknak, arról hallottam, hogy a nyáron eligazolt feladójuk, Kecskeméti Péter – jelezte a VRCK feladója, Lehóczky László. – Amennyiben azt a teljesítményt nyújtjuk, amire képesek vagyunk, akkor nem lehet gond a siker. A csarnokuk a kaposvárihoz hasonló, de mégsem olyan, mint a nyíregyházi Bujtosi-csarnok, hogy el lehet veszni benne. Szerintem ezen nem múlhat a győzelem.

Ha a helyzet megengedi

A 28. születésnapját kedden betöltő játékos nem egyszer mutatta már meg ,,ügyességét", mégpedig azt, hogy a meccsek közben feladás helyett rögtön áthúzta a labdát az ellenfél térfelére.

– Erre nem kér edzőnk, Dudás András, ám ha a helyzet, a játékszituáció megengedi, akkor bevállalom – avatott be a titokba Lehóczky László. – Nem mondom, hogy minden tréningen ezt gyakorlom, csak ha úgy adódik. Amennyiben első soros vagyok, akkor ezzel az ellenfél blokkját le tudom kötni, egyfajta jelzés a másik csapatnak, hogy a támadásunk során rám is figyelni kell. Ez egy olyan dolog, ,,piszok húzás", amely kicsit szemtelen, nincs rá felkészülve a rivális, nem számít rá, amikor bejön, az további pluszt ad nekem.

Van benne mozgás

Lehóczky Lászlónak felvetettük, hogy miután Toronyai Miklós eligazolt Kazincbarcikáról, ő ezen a poszton nyugodt lehet, hiszen a második számú feladó, Kiss Gergely még ,,nincs azon a szinten."

– Nem lehet üldögélni a babérokon... Ugyanis ha én nem figyelek, nem teszem magam oda, akkor azt az egész csapat megérzi. Ez a szezon úgy kezdődött, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudok minden edzésen megjelenni, viszont a pozícióm szerencsére olyan, hogy fizikailag nem fásulok bele, van benne mozgás.

ÉM-MI


Az első háromban?

A Vegyész egyik legjobbja úgy véli, a dobogóra odaérhet a csapat a bajnokság végén:

– Egy híján láttuk már az összes ellenfelet, hogy ki, milyen erős. A Kecskemétet itthon megvertük, és majd szeretnénk a favorit Kaposvárt is megszorítani. Hazai környezetben jól megy, az idegenbeli meccseken kell fejlődnünk, mert van egy-kettő, amelyik nem a várakozásaink szerint alakult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!