boon-sportoldal

2011.11.30. 16:48

DKSK: Jótékonysági meccs szombaton

A szombati meccsen beteg gyerekeknek gyűjtenek ajándékot a DKSK-MISI kosarasai.

A szombati meccsen beteg gyerekeknek gyűjtenek ajándékot a DKSK-MISI kosarasai.A női kosárlabda NB I/A csoportjának 11. fordulójában az év elején elkészített programhoz képest egy nappal később rendezik meg a DKSK-MISI – ELTE-BEAC Újbuda mérkőzést, vagyis szombaton 18 órakor indul útjára a labda a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozót eredetileg a hét utolsó munkanapján játszották volna, mert a miskolci városi sportcsarnokot erre a hét végére más rendezvényre lefoglalták, de időközben a fővárosi csapat kérte, hogy az iskolás játékosai miatt inkább szombaton legyen a találkozó, és mivel az létesítményt előzetesen lefoglalók végül mégis elálltak a rendezvényük megszervezésétől, így nem volt akadálya annak, hogy szombatra tegyék át a kosárlabda bajnokit.

Ajándékgyűjtés

Azt a találkozót, amelyen a diósgyőri csapat kezdeményezésére gyerek játék gyűjtést szerveznek.

– Az ötlet onnan származik, hogy csapatunk orvosa, dr. Farkas Tamás a megyei Gyermek Egészségügyi Központ sebész főorvosa, és az őt kettős élete tulajdonképpen adta magát, hogy a két különböző helyen lévő páciensei egymásra találjanak – mondta Ocsenás Barbara, a DKSK-MISI csapatkapitánya. – A december, a közelgő ünnepek sarkalltak minket arra, hogy egy látogatást szervezzünk gyermek kórházba. A közelgő Mikulást szemeltük ki az ajándékozás apropójául, és először csak arról volt szó, hogy a csapat tagjai hoznak, otthonról, ismerőseiktől a kórházban lévő gyerekeknek ajándékokat, de aztán felvetődött az is, hogy ebbe az ajándékgyűjtésbe vonjuk be a szurkolókat. Így arra kérünk mindenkit, aki a tervezi, hogy kijön a BEAC elleni, szombati meccsre, a miskolci városi sportcsarnok, ha teheti ne jöjjön üres kézzel. Kétgyermekes anyaként mondom, hozhat bármilyen apróságot, biztos lesz olyan gyerek, aki éppen annak fog örülni, hiszen a gyerekek mindennel el tudnak játszani. Lesz lehetőség arra, hogy a meccs második negyedének végét jelző dudaszó pillanatában a drukkerek plüss állatokat dobáljanak be a pályára, de aki éppen nem ilyen játékkal érkezik, hanem mondjuk egy könyvvel, vagy valamilyen műanyag játékkal, az természetesen ne dobja be a pályára, a szünetben le fogja tudni adni a gyűjtőponton. Hálásak leszünk, és igyekszünk majd egy jó eredménnyel megörvendeztetni azokat, akik segítenek nekünk a beteg gyerekek megajándékozásában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!