boon-sportoldal

2011.11.10. 13:02

Az élen telel a Borsodnádasd

Véget ért a Heves megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának őszi idénye. 

Véget ért a Heves megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának őszi idénye. 

A rendhagyó – a megyehatárokon túlmutató – bajnokságon részt vesz a Borsodnádasd gárdája is. Mint ismeretes: az Észak-borsodiak azért kérték át magukat a szomszédvárba, hogy lényegesen kevesebbet kelljen utazniuk, így jelentős összegű benzinpénz marad a kasszájukban.

Papírforma

Tizenhárom együttes nevezett a küzdelemsorozatra, majd a rajt után az Istenmezeje visszalépett, a Szihalom együttese pedig megszűnt, így a „maradék” tizenegy csapat számára a szövetségben új sorsolást készítettek.

– Az őszi táblázat igazolja az erőviszonyokat – közölte Vincze László, a nádasdiak szakosztályvezetője. – A mi elsőségünk megfelel a várakozásoknak, bár az Egerszólát a nyakunkban liheg, riválisunk hátránya mindössze egy pont. A Visontával előzetesen nem számoltunk, viszont kiderült, hogy őket sem szabad leírnunk. Ami a tavaszt illeti: a szólátiakat – akiknél az őszi idényben győztünk – hazai környezetben fogadjuk és ha sikerül őket két vállra fektetnünk, jó eséllyel pályázhatunk az aranyéremre. A színvonal egyébként visszaesett, most kissé hígabb a mezőny, mint korábban. A Parád például mind a tíz mérkőzését elveszítette úgy, hogy kétszer nem állt ki és a felhangok szerint könnyen visszaléphetnek...

Indulhatnak

A borsodnádasdiak a város polgármesterétől azt az ígéretet kapták, hogy ha bajnokok lesznek, megkapják a segítséget ahhoz, hogy nevezhessenek a Heves megyei I. osztályba, ugyanis a hevesi „másodikos” arany nem jogosítaná fel őket arra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elitbe kérjék felvételüket.

– Településünk földrajzi elhelyezkedése miatt egyébként nincs is ilyen tervünk – folytatta a szakosztályvezető. – Elsőségünk esetén kizárólag a hevesi első vonalra tehetjük fel a kezünket! Itt jegyzem meg, hogy indulásunkhoz senkinek nem kell hozzájárulnia, bajnoki címünkkel automatikusan megváltanánk magasabb osztályú státuszunkat.

A tisztségviselő szerint őszi elsőségükhöz minden játékosuk hozzátette a magáét, néhányan azonban kiemelkedtek társaik közül: Juhász Csaba, Csák László, Báder Imre, Mészáros Károly, Horváth István, Szatmári Sándor és Érsek Péter teljesített a legjobban. Vincze László kiemelte, hogy a szakemberek egybehangzó véleménye alapján Csák László a csoport legjobb kapusa, tavaszi reményeiket ez a tény is táplálja.

– A holtidényben igyekszünk erősíteni, egy-egy védőben és támadóban gondolkozunk – mondta terveikről a szakosztályvezető. – Minden attól függ, hogyan alakulnak anyagi mutatóink. Az MLSZ-től visszavárjuk az általunk befizetett díjak hetven százalékát, ez több százezer forint lesz, s bíztató, hogy bankszámla számunkat már elkérték. Van „némi” tartozásuk, ezt is szeretnénk rendezni. Eldőlt, hogy Érsek Emil marad a csapat edzője, aki a hamarosan sorra kerülő banketten ismerteti majd az alapozással kapcsolatos elképzeléseit.

ÉM-KT


Az őszi végeredmény

1. Borsodnádasdi LASE 10 8 2 - 27-14 26

2. Egerszólát SK 10 8 1 1 44-16 25

3. Visonta SC 10 7 1 2 32-18 22

4. Karácsond SE 10 6 2 2 37-25 20

5. Poroszló SE 10 4 2 4 22-20 14

6. Egerbakta KSK 10 4 2 4 22-21 14

7. Erdőtelek SE 10 3 1 6 20-21 10

8. Domoszló SK 10 3 - 7 16-23 9

9. Abasári SE 10 3 - 7 16-30 9

10. Mátraderecske SE 10 2 1 7 13-25 7

11. Parádi SE 10 - - 10 8-44 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!