boon-sportoldal

2011.10.26. 09:41

MKC: Csapatot nem cserélhettek...

Elérte a végzet Rosta Istvánt, az MKC vezetőedzőjét: nem volt eredmény, ezért menesztették.

Elérte a végzet Rosta Istvánt, az MKC vezetőedzőjét: nem volt eredmény, ezért menesztették.

Kilenc mérkőzés, nulla pont, ez a Mezőkövesdi KC Budapest Bank Ligában szereplő férfi kézilabda csapatának mérlege. A klub elnöksége kedden este összeült és lépett: felmentette Rosta István vezetőedzőt.

Egyhangúan

– Közös megegyezéssel váltak el az útjaink – kezdte Vasas László, az MKC ügyvezető alelnöke. – Miért jutottunk erre az elhatározásra? Az eredménytelenség miatt! Semmi egyéb nem merült fel, vagyis Istvánra emberileg és szakmailag sem mondtunk rosszat, ezért békében fogtunk kezet, a szerződésében neki járó juttatásokat kifizetjük. Egyébként öten egyhangúan döntöttünk, bár vita természetesen volt közöttünk. Bárkiben felmerülhet az a kérdés, hogy miért ezt az úgymond legegyszerűbb megoldást választottuk? Egészen egyszerűen azért, mert a csapatot nem lehetett leváltani, és megjegyzem, hogy a nyáron ezt már megtettük, szinte teljesen kicseréltük a társaságot, most erre nem volt módunk.

Arra a kérdésre, hogy mikor áll munkába az új vezetőedző, az ügyvezető alelnök így felelt:

– Elnökünk, Holdoner István megtette a szükséges lépéseket, kiszemeltjeinkkel megkezdte a tárgyalásokat. Azt szeretnénk, ha már az új tréner irányítaná az együttest a hét végi, Orosháza elleni, a bennmaradás szempontjából nagyon fontosnak ígérkező összecsapáson.

Rosta István fegyelmezetten vette tudomásul az elnökség határozatát, amelyet így kommentált:

– Az edzőnek ez a sorsa! Elegendő ránézni a táblázatra, a csapat pont nélkül áll, ilyenkor a szakmai munka felelőse tartja a hátát, rajta verik el a port. Ez történt ebben az esetben is, anak viszont örülök, hogy a játékosokat nem bántották. Sokszor elmondta, ezért önmagamat ismétlem: tiszta a lelkiismeretem, legjobb tudásom szerint végeztem a munkámat.

Három és fél perc alatt

A menesztett szakember közölte, hogy válásuk nyugodt körülmények között zajlott le, így a Mezőkövesden töltött három és fél évére három és fél perc alatt tettek pontot.

– Sok a bepótolni valóm a családommal szemben – folytatta Rosta István. – Gyöngyösön élek, ezért ingáztam a hevesi város és Mezőkövesd között, most azonban kissé csendesebb napok várnak rám. A jövőtől nem félek, a munka úgyis megtalál. Azt persze még nem tudom, hogy a kézilabdában maradok-e, vagy mást fogok csinálni, sőt azt sem, hogy itthon, vagy külföldön vállalok-e majd valamilyen feladatot. Most egy darabig egészen biztosan pihenni fogok, ez nagyon rám fér!

ÉM-KT


Hármas minőségében

A történtekről megkérdeztük Bécsi Jánost, aki hármas minőségében – játékosként, technikai vezetőként és megbízott edzőként – nyilatkozott lapunknak: „A történtek meglepetésként értek minket, hiszen a döntésnek nem volt előszele. Amikor közölték velem, hogy átmenetileg engem bíznak meg a szakmai munka irányításával, azt mondtam, jó, rendben, felvállalom, aztán mielőbb találják meg Pilu utódát. Nyomban elmondtam, hogy helyzetem, helyzetünk nehéz, csodát ne várjanak tőlem, azt a munkát kívánom folytatni, amelyet Rosta István elkezdett, nagyobb léptékű változtatásra egyszerűen nincs lehetőségünk. Egyébként pedig valószínűleg nagyon gyorsan kiderül, hogy ez a társaság alkalmas-e a nagyobb feladatok végrehajtására, vagy sem. Már szombaton Orosházán választ kapunk a nyitott kérdések egy részére.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!