boon-sportoldal

2011.10.05. 18:54

Három miskolci atléta küzdhet Londonért

A Miskolc Városi Sportiskola Sport Club (MISI SC) három olimpiai-kerettag atlétájának is esélye van arra, hogy részt vehessen a jövő évi londoni nyári ötkarikás játékokon.

A Miskolc Városi Sportiskola Sport Club (MISI SC) három olimpiai-kerettag atlétájának is esélye van arra, hogy részt vehessen a jövő évi londoni nyári ötkarikás játékokon.

Maratonistánk, Staicu Simona az olimpiai B-keret tagja, ami azt jelenti, hogy amennyiben jövő májusig teljesíti a Magyar Atlétikai Szövetség anyagi támogatását is jelentő 2:37:00 órás B-szintet, akkor utazhat a londoni olimpiára – fogalmazott Szász László egyesületi edző, akinek csoportjában készül a kiváló futónő. – A szint realizálására november elején, Olaszországban kínálkozik egy jó lehetősége Simonának, de amennyiben ott nem sikerül neki, jövő tavasszal még kétszer megpróbálhatja majd elérni a megszabott időt. Azt gondolom, hogy versenyzőnk rutinja, a felkészüléshez való hozzáállása és képessége révén komoly eséllyel pályázik arra, hogy ott lehessen az ötkarikás játékok női maratoni rajtjánál. A világon mindenhol alapsportágként kezelt atlétika honi, ezen belül miskolci elismertségének is nagyon jót tenne, ha újra olimpikonnal, olimpikonokkal büszkélkedhetnénk.

20 és 50 km-en

A MISI SC gyaloglói közül ketten tagjai az olimpiai keretnek. Mint azt edzőjüktől, Szűcs Józseftől megtudtuk, Varró Katalinnak 20 km-en 1:35:05 órával érvényes szintje volt az idei koreai világbajnokságra, de gyomor-panaszok miatt sajnos nem tudott elutazni a nagy megméretésre. Rajta kívül a vb-n induló Madarász Viktória és az ózdi származású Füsti Edina tagja a keretnek, de nekik jelenleg egy perccel rosszabb idejük van. Amennyiben ebből a hármasból valaki eléri az 1:33:30 órás A-szintet, akkor két 1:38:00 órás B-szintes versenyző is utazhat az olimpiára. Abban az esetben, ha nem lesz magyar A-szint, akkor csak egy B-szintes versenyző kap „zöld-utat”. Idén még egy alkalom kínálkozik arra, hogy tisztuljon a kép.

A negyedik olimpiájára készülő Dudás Gyula régi sportos kapcsolatai révén ősztől Angliában készülhet – hangsúlyozta Szűcs József. – A kinti tréningekkel párhuzamosan Gyuszi egy gyermek csoport edzéseit is irányítja. Az 50 km-es indulásért – ugyanúgy, mint a pekingi olimpia előtt - a komlóiak „nagy öregjével”, Czukor Zoltánnal vív külön csatát tanítványom. Mivel a 3:58:00 órás A-szint teljesítése irreális, itt is érvényes a szabály: egy B-szintes versenyző szerepelhet a játékokon. Annak idején Kínában Zoli képviselhette hazánkat, reményeink szerint Angliában Gyuszi lesz az induló, melyhez 4:09:00 órán belül kell teljesítenie!

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!