boon-sportoldal

2011.09.30. 22:11

Akinek minden eredmény jó, és egyik se

Pajkos Jánost, a DVSC és a DVTK egykori szakvezetőjét kérdeztük a két csapat rangadója előtt.

Pajkos Jánost, a DVSC és a DVTK egykori szakvezetőjét kérdeztük a két csapat rangadója előtt.Pajkos János, pro-licences labdarúgóedzőt ezer szál köti lakhelyének, Debrecennek a focijához, és Diósgyőrhöz, ahol három etapban is edzősködött. Aligha van nála avatottabb szakértője a vasárnapi Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK meccsel kapcsolatos elemzéseknek. Hazai oldalról azért, mert benne él a város a focijában (amellett, hogy az NB III-as DEAC együttesénél akadémia rendszer felépítésén dolgozik, az újonc NB II-es Balmazújvárosi FC szakmai igazgatója is egyben), vendégrészről pedig azért, mert Benczés Miklóst annak idején ő kérte fel pályaedzőnek, és talán nem túlzás azt állítani, ő indította el a felnőttcsapat edzői pályáján.

- Kétségtelen, hogy mind a két együttest viszonylag jól ismerem, tudom, hogy mi szól az egyik csapat, és mi a másik mellett, talán éppen ezért, a sok információ miatt nehezen tudnám megmondani, hogy mi kerekedhet ki ebből az összecsapásból – mondta Pajkos János. - Az biztos, hogy annak is érdemes lesz megnéznie ezt a meccset, aki nem drukkol egyik csapatnak sem, mert jó, élvezetes izgalmas mérkőzésre van kilátás. A Debrecen hazai pályán, listavezetőként nyerni akar, és Benczés Miklóst jól ismerve, ő sem kincstári optimizmus miatt mondja, hogy győzni akarnak ezen a meccsen is, hanem azért, mert ez így is van. Persze mondhatná, ha nem lenne jó csapata, és valószínűleg kevesen hinnék el neki, de mivel nagyon jó kis együttes formálódik Diósgyőrben, így megvan az esélyük a győzelemre. Úgy gondolom, hogy a mai Diósgyőr, Magyarországon bárkit képes lehet legyőzni, és ez még akkor is igaz, ha egy ilyen jó együttes az ellenfele, mint a Debrecen. Az a Debrecen, amelyik nagyon együtt van, Kondás Elemér edző, és a játékosok bizonyítása vágya erős, nagyon jó játékra képesek, olyanra, amellyel akár bajnoki címet is szerezhetnek.

Persze azért vannak különbségek a csapatok között. Pajkos János szerint a DVSC-nek hosszabb a kispadja, így ha valami nem megy úgy a pályán, ahogy eltervezték, tudnak olyan játékoshoz nyúlni, akivel változásokat lehet elérni.

Az egyik és a másik fele

Pajkos János, néhány hete az egyik NB I-es meccsen, az őt meginterjúvoló televíziós riporternek azt nyilatkozta az ország nyilvánossága előtt, hogy a szíve piros-fehér, majd hozzátette: az egyik fele a Debrecené, a másik a Diósgyőré.

- Voltak, akik erre Debrecenben rácsodálkoztak, többnyire olyanok, akik nem ismernek eléggé – mondta Pajkos János. - Nem hiszem, hogy a mostani meccsen függetleníteni tudom magam attól, hogy Tisza Tibi, akit gyerekkora óta ismerek, tulajdonképpen a kezeim közül került Diósgyőrbe, hiszen az elmúlt időszakban velem edzett, és attól sem, hogy a DVTK szakmai stábjának tagjaihoz baráti viszony fűz, így szorítani fogok nekik, a Diósgyőrnek. De ugyanakkor debreceni vagyok, gyermekkorom óta szurkolok a DVSC-nek, és most sem lesz ez másképp. Ezen a meccsen nem tud olyan eredmény születni, aminek ne örülnék, és olyan se, aminek maradéktalanul. A döntetlen? Az egyik csapat sem az igazi ebben a hárompontos rendszerben. Inkább azt kívánom, hogy legyen jó meccs a keleti rangadó, gólokkal, élvezetes játékkal.


 Pajkos János rövid elemzése:

DVSC-TEVA:

Erények:

  • védekezésben nagyon jók
  • az előre játékban tudatosak
  • mentálisan jól felkészültek
  • Gyenge pontok:

  • területlezáró csapat zavarba hozhatja őket

  • DVTK:

    Erények:

  • mentálisan erősek
  • fizikailag jól felkészítettek
  • középpályásaik támadójátéka erős
  • Gyenge pontok:

  • középpályásaik védőmunkája nem tökéletes

  • Benczés Miklóstól, a miskolciak szakvezetőjétől azt kérdeztük a vasárnapi DVSC – DVTK meccs előtt, hogy megszakíthatják-e nyeretlenségüket idegenben?

    Labdarúgás - Varga József masszív ellenfélnek tarja a DVTK-t, de bízik a három pontban.

    Vasárnap, a Diósgyőr ellen immár a 18. NB-I-es mérkőzésre készül a DVSC-TEVA együttese Kondás Elemér vezetőedző irányításával. A Loki trénere a tavaszi 7 meccset is beszámítva eddig 76 százalékos eredményességet ért el csapatával. Ami pedig az új kiírásban elért veretlenséget, az eddigi 8 győzelmet és két döntetlent illeti, 87 százalékos a mutatója, amit vasárnap szeretne tovább javítani!

    Pluszban, még 150  vendégjegy keres gazdát, a vasárnap DVSC – DVTK bajnoki rangadóra.

    A vasárnapi Debrecen – Diósgyőr rangadó előtt, a Diósgyőri VTK csatárát, Tisza Tibort kérdeztük.

     Legyen pontos, aki szurkolói busszal akar utazni bármelyik idegenbeli DVTK-meccsre.

    Debrecen – A vendégek elszántan érkeznek Debrecenbe, de a lokistáktól sem számíthatnak könyörületre.

    Részt vettünk a DVTK labdarúgócsapatának szerda délutáni edzésén.

     Igazi keleti rangadóra kerül sor vasárnap Debrecenben, ahol a listavezető DVSC-TEVA a negyedik helyezett Diósgyőri VTK gárdáját fogadja. Ön szerint mi lesz a piros-fehér együttesek meccsének a végeredménye?

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!