boon-sportoldal

2011.08.16. 19:01

Tóth Tímea az első edzés után eltűnt

A Bajai NKK lesz a DKSK-MISI ellenfele az NB I/A csoport 1. fordulójában.

A Bajai NKK lesz a DKSK-MISI ellenfele az NB I/A csoport 1. fordulójában.

Hétfőn este megérkezett Miskolcra a női kosárlabda NB I/A csoportjában szereplő DKSK-MISI első külföldije, a szerb Jelena Budimir. A 26 éves center kedden már együtt edzett az új csapattársaival, Milen Vukicevic edző irányítása alatt.

– További két külföldit várunk még, az egyikük irányító, a másik pedig 4-es és 3-as poszton bevethető kosaras – mondta Milen Vukicevic. – Valószínűleg a jövő héten már itt lesznek, tulajdonképpen ekkortól beszélhetünk majd komplett csapatról.

Mint megtudtuk: ebben a hónapban még nem játszik felkészülési mérkőzéseket a DKSK-MISI, a fizikai felkészülést konditeremben, miskolctapolcai futásokkal, az egyetemi atlétikai pályán, valamint délutánonként a városi sportcsarnokban végzik a játékosok.

Köszönet jár nekik

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a 2011/12-es évad keretében miért nem kapott helyet több olyan játékos sem, akik az előző idényben, az NB I/B-ben szerzett bronzérem kiharcolásában jelentős szerepet vállaltak.

– Két különböző kategóriába tudom sorolni őket – kezdte válaszát Milen Vukicevic, amikor Csávás Andrea, Ambrus Erzsébet és Tóth Tímea nevét említettük neki. – Ambrus Erzsébet és Csávás Andrea sokat tett a miskolci kosárlabdáért, az előző szezonban is, és ezért köszönet jár nekik. De nem megbántva őket, elismerve a tudásukat, azt kell, hogy mondjam, a jövőt már nem igazán lehet rájuk építeni, ugyanis egy fiatal, néhány éven belül beérő csapatot szeretnénk. Tóth Tímeával más a helyzet, ő ott volt az első edzésen, és úgy tűnt, hogy rá számíthatok, számíthatunk. Csakhogy az első edzés óta nem láttuk, eltűnt, nem jelentkezett, egy szóval sem mondta, hogy mik a tervei. Ezekből ítélve úgy tűnik, hogy nem vállalja az első osztállyal járó munkát. Sajnálom, hogy így alakult, mert számoltunk vele.

12 csapat

Hétfőn a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében megtartott egyeztetésen eldőlt, hogy a 2011/12-es szezonban 12 együttes alkotja az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság mezőnyét.

– Korábban 13 sportszervezet nevezését fogadtuk el, de közülük egy, a szegedi klub időközben mégis úgy döntött, hogy más szervezeti formában csak az NB I/B-ben indít csapatot, vagyis jelezték, hogy nem vállalják az A-csoportos szereplést, ez pedig azt jelenti 12 csapatos lesz az élvonal – tudtuk meg Bodnár Pétertől, a Magyar Kosárlabdázók országos Szövetsége ügyvezető igazgatójától.

Mint kiderült: a mezőny végleges kialakulása után a sorolást is elkészítették a szövetségben, ez alapján az 1. fordulóban – Jelena Budimir volt csapat ellen kezd a Diósgyőr, ugyanis – DKSK-MISI Bajai NKK meccset rendeznek október első hétvégéjén.


Az NB I/A mezőnye:

Bajai NKK

BEAC

BSE

Ceglédi EKK

DKSK-MISI

Ferencvárosi TC

SEAT Lami Véd Győr

Pécs 2010

MKB Sopron

AKSC Szekszárd

Vasas

Zalaegerszegi TE NKK


Alakul az élvonalbeli női kosárlabdacsapat kerete, a hónap végére lehet végleges.

Miskolc - Négy év szünet után szerepelnek majd ismét az NB I A-csoportjában a Diósgyőri KSK-MISI női kosárlabdázói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!