boon-sportoldal

2011.08.04. 20:13

Könnyed edzőmeccs volt

Miskolc - A svájciakkal mérkőztek a mieink az U18-as, B-divíziós női Európa-bajnokság első napján.

Miskolc - A svájciakkal mérkőztek a mieink az U18-as, B-divíziós női Európa-bajnokság első napján.

Kosárlabda. Amikor egy válogatott, egy nagy nemzetközi tornán a nyitómeccsét játssza, ráadásul hazai pályán, környezetben, talán feszültebb a megszokottnál. Azonban idegesség ide, idegesség oda, a szakma - és a lányok maguktól is - egyértelműen sikert vártak a helvétekkel szemben. Konta Gyulától, a magyar csapat trénerétől a kezdés előtt fél órával azért megkérdeztük, hogy ,"Mit tudnak a svájciakról?"

- A svájciak jók csokoládéban, órában... A viccet félretéve: nem volt sok információnk róluk, de azt hiszem, tart ott a kosárlabdánk, hogy enélkül se legyen probléma a legyőzésük.

A mieink diktáltak

Így is indult az összecsapás, az alpesi ország trénerének, látva lányai bátortalanságát, tétovaságát 0-10-nél időt kellett kérnie. A svájci válogatott technikai hibák sokaságát mutatta be, nem is beszélve arról, hogy ritka rossz százalékban találták el a gyűrűt. 2-14-nél ugyan picit zárkóztak, de gyorsan rá kellett jönniük, hogy a védekezésben majdhogynem hibátlant nyújtó magyarok ellen szemernyi esélyünk sincs.

Mindkét palánk alatt a mieink diktáltak, és szedték a lepattanókat, ha nem sikerült befejezni egy támadást először, lehett próbálkozni még egyszer. Senkit, de centerben Szamosit különösképpen nem tudták tartani Riederék, amikor helyzetbe került a 190 centiméter magas játékos, aligha rontotta el. Egysíkú volt a meccs, amit a félezres közönség nem bánt, tapsoltak labdaszerzésnek, lendületes betöréseknek, szép magyar pontoknak. A nagyszünetben csak az volt a kérdés, hogy a hazai gárda - amelynél mindenkinek lehetőséget adott a szövetségi edző - eléri-e a száz pontot.

Csendben hozták

Nem találták a hölgyek a gyűrűt a harmadik negyed elején, csak négy-négy egység született alig kevesebb, mint öt perc alatt (16-54). Újabb svájci időkérésnél Konta Gyulának is volt azért mondanivalója játékosaihoz, valami olyasmi, hogy hajtsanak, ne lazítsanak. Billy Karageorgakis alakulata közben elérte a ,,huszat", dicséretükre legyen mondva, hogy a tetemes hátrány ellenére is harcoltak a labdákért - amiket aztán felelőtlenül elszórtak. Csendben azért sikerült hozniuk az utolsó előtti negyedet... A záró felvonásra visszatért ,"pörgősebb" oldalához a magyar válogatott, hogy azért mégse essen meg újra az a csúfság, hogy negyedet veszít; indításokból nőtt a mieink pontmennyisége és ezzel együtt a különbség. A bemutatkozás sikerült - ha a száz pont nem is -, de a horvátok sokkal nehezebb riválisok lesznek.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

Svájc - Magyarország 35-82 (8-25, 4-25, 13-12, 10-20)Miskolc, városi sportcsarnok, 500 néző. V.: Manolov (bolgár), Larsen (dán), Somos (német).Magyarország: Czirják (3), Szabó (8), Hegedűs (8), Barnai (13), Szamosi (23). Csere: Miháczi (4), Licskai (9/3), Vukov (2), Koch (2), Csutorás (4), Fuisz (6). Szövetségi kapitány: Konta Gyula.Svájc: Thürler (2), Cutunic (4), Rieder (6), Koch (4), Mentha (3). Csere: Sabo (4), Wuest (-), Van Gelderen (-), Detraz (4/3), Simioni (2), Perrenoud (2), Clement (4). Szövetségi kapitány: Billy Karageorgakis.


(-), Detraz (4/3), Simioni (2), Perrenoud (2), Clement (4). Szövetségi kapitány: Billy Karageorgakis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!