boon-sportoldal

2011.08.05. 20:23

Kár azért a negyedik negyedért...

Miskolc - A horvátokkal mérkőztek a mieink az U18-as, B-divíziós női Európa-bajnokság második napján.

Miskolc - A horvátokkal mérkőztek a mieink az U18-as, B-divíziós női Európa-bajnokság második napján.

Kosárlabda. Csütörtökön mind a két válogatott "edzett" egy jót az egymás elleni találkozóra, amelynek - lévén rangadó - nem lehetett előre tudni a végkimenetelét. A magyar lányok a bemelegítés alatt nem csak fizikálisan lazítottak, hanem pszichésen is, igyekeztek könnyed témákkal mulatni az időt, miközben a palánk mögül azt nézték, hogy mennyire veri Portugália Svájcot. Apróbb késéssel indult az összecsapás, minekután a nap első, Egyetemi körcsarnokban megrendezett mérkőzésén az egyik angol játékos ütközött ellenfelével, elájult, kórházba is szállították, de kora este már olyan hírek érkeztek róla, hogy rendben van.

Kemény védekezés

Öt-öt rossz dobással indult a csata, majd a mieink nyugodtak meg valamelyest, egészen pontosan Szamosi, aki folytatta az előző nap elkezdett pontgyártást. 6-2-nél a horvát mester kért idő, nem meglepő módon, pontszüret azonban nem volt a kemény védekezések, és a pontatlanságok miatt. A második negyedben sem alakult ki sok tiszta ziccer, amikor viszont Czirják hintett egy triplát, azonnal belekezdett a buzdításba a hazai közönség (19-12).

Dobószázalékban egyik válogatott sem alkotott "jelest", amit be lehetett tudni a feszült légkörnek is. Bár támadásban nem bizonyult elég hatékonynak a magyar csapat, az, hogy a félidőben húsz ponton tudták tartani Zeljko Ciglar együttesét, mindenképpen dicséretes volt.

Nyíltan indulhatott

A játékvezetők nem takarékoskodtak a faultok megadásánál, amiken vitatkozni nem igen lehetett. Egységes volt a magyar gárda, mindössze a pár rossz passzt lehetett sajnálni , azokat viszont nagyon, mert abból könnyű pontokhoz jutottak a lassan felzárkózó horvátok (40-37). Teljesen nyíltan indulhatott a befejező periódus, úgy, hogy a "déliek" edzőjének hangjától volt hangos a csarnok. Sikiric egálra is hozta a találkozót a 34. percben, és nem sokkal ezután át is vették a vezetést a horvátok, a mieink egyszerűen leálltak (45-50)... Ami nem is hozhatott mást, csak vereséget.  

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

Magyarország - Horvátország 49-60 (13-10, 14-10, 18-19, 4-21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 400 néző. V.: Lenczowski (lengyel), Syrytsa (fehérorosz), Ponomarev (orosz).

Magyarország: Czirják (8/6), Szabó (11), Hegedűs (-), Barnai (4), Szamosi (21). Csere: Miháczi (-), Licskai (-), Vukov (2), Csutorás (1), Pap (2). Szövetségi kapitány: Konta Gyula.

Horvátország: Sikiric (4), Dzankic (6), Rados (4), Begic (-), Tikvic (17). Csere: Stojanovic (4), Blazevic (14), Majstorovic (4), Todoric (-), Cigic (7/3). Szövetségi kapitány: Zeljko Ciglar.


Miskolc - A svájciakkal mérkőztek a mieink az U18-as, B-divíziós női Európa-bajnokság első napján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!