boon-sportoldal

2011.08.23. 12:45

Nemsokára "ékszerdoboz" épül Bükkzsércen

Bükkzsérc - Hamarosan csodaszép ajándékot kapnak a kisközség megyei II. osztályú labdarúgói.

Bükkzsérc - Hamarosan csodaszép ajándékot kapnak a kisközség megyei II. osztályú labdarúgói.Rossz rajtot vettek a bükkaljaiak, akik azonban nem félnek, azt mondják, hogy hamarosan kilábalnak a gödörből.

– Az elmúlt hét végén kiadós vereséget szenvedtünk Mezőcsáton, de ilyen van a futballban – mondta Kovács József, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjában szereplő Bükkzsérc edzője. – Az elmúlt szezonban jó csapatunk volt, remélem, hogy ezúttal sem lesz másként! A fiúk régóta együtt vannak, szorgalmasak, ügyesek, bár az minden kétséget kizáróan nagy hátrány számunkra, hogy hétközi edzést sajnos nem tudunk tartani. Sokan dolgoznak – többen tűzoltóként és rendőrként keresik a kenyerüket –, vagy tanulnak, így csak a bajnoki találkozókon futunk össze, bár a rajt előtt azért egy hajdúnánási összetartást sikerült megszerveznünk. Kis település a miénk, Bükkzsércen úgy ezren laknak, s nekünk az az elsődleges célunk, hogy a faluban ne haljon meg a futball! Mert a foci közösségformáló erő, arra képes, hogy eggyé kovácsolja községünk fiataljait és a gárdáért szorító nézőket.

Huszonkét millióból

A bükkzsérciek nem panaszkodnak, egyszerűen teszik a dolgukat és nagyon jól haladnak. Költségvetésük egy millió forint, de ennek a duplájából gazdálkodnak, hála ügyességüknek és szponzoraik jóindulatának. Tárgyi feltételeik meghaladják a megyei II. osztály színvonalát, mégis álmodtak és hamarosan nagyot „dobnak”.

– Pályáztunk és nyertünk! – mondta csillogó szemekkel Vasas Csaba polgármester. – Nem kevesebb, mint huszonkét millió forintból új „stadiont” varázsolunk Bükkzsércen. Tizennyolc millió forintot kapunk, az önrészünk pedig négy millió. Hamarosan elkezdődik a közbeszerzési eljárás, aztán ősszel a kivitelezés, s amíg hazai környezetben nem fogadhatjuk ellenfeleinket, addig Cserépfaluban szereplünk majd. Muszáj a pályánkat átépíteni, hiszen a küzdőtér végpontjai között két méter a szintkülönbség, nevetve azt szoktuk mondani, hogy gurítón focizunk... Az építők ezt hamarosan eltüntetik, aztán kicserélik a gyepszőnyeget, a pályát alácsövezik, öntöző-berendezést és labdafogóhálót építenek, szóval csinos, takaros komplexumunk lesz! Mikor avatjuk? Pontosan még nem tudom, de nagy ünnepséget csapunk és is szívesen látjuk majd a sajtót is!

-KT-


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen eredmények születtek a hétvégi focimeccseken Borsod-Abaúj-Zemplén megyében!

 Négy mérkőzést játszottak szombaton a labdarúgó megyei II. osztály Közép csoport 1. fordulójában. 

 

 

 

A 2011/2012-es B.-A.-Z. megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjának őszi órarendje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!