boon-sportoldal

2011.08.03. 09:42

A győri hokiélet felépítését kapta feladatul

Miskolc - A napokban költözik a kisalföldi „fővárosba” Nagy András, aki 20 évet töltött Miskolcon.

Miskolc - A napokban költözik a kisalföldi „fővárosba” Nagy András, aki 20 évet töltött Miskolcon.Az ismert szakember 1991 áprilisában érkezett a borsodi megyeszékhelyre, ahol sokáig jégkorongozott, majd edzősködött – szombattól viszont Győrbe teszi át a székhelyét.

– Nehéz döntést kellett hoznom, de kénytelen voltam a váltás mellett határozni, hiszen a megélhetés nagy úr – sóhajtott nagyot a két évtizeddel ezelőtt Romániából áttelepült sportember. – Harminckilenc esztendős vagyok, már nem csak magamra, hanem a családomra is kell gondolnom.

Fontos megbízatás

Nagy András a Győri ETO HC felnőtt és utánpótlás edzőjeként ténykedik majd, kollégáival – Bartalis Józseffel és Ládai Lóránttal – neki kell összefognia a szakosztályt.

– Új munkaadómnál azt tervezik, hogy első lépcsőben OB I/B-s csapatot építenek, aztán úgyis meglátjuk, hogy később miképpen alakul a helyzet – folytatta a Miskolci Jegesmedvék hajdani másodedzője. – Kis túlzással azt mondhatom, hogy reggeltől estig a jégen leszek, ez azonban nem újdonság nekem, gyakorlatilag eddig is ezt csináltam. A győriek a családomon is segítettek, a 12 éves fiamnak és a 9 éves lányomnak iskolát „szereztek”, míg a feleségemet, aki az OTP-nél dolgozik, házon belül egyszerűen áthelyezték. Vagyis minden megnyugtatóan alakult, alakul. A hét végi búcsú mégsem lesz könnyű, nehéz szívvel hagyom magam mögött Miskolcot, sok barátomtól, ismerősömtől, sportolótól és vezetőtől kell elköszönnöm.

-KT-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!