boon-sportoldal

2011.07.12. 14:46

Szombaton ob, előtte Flat Track

Miskolc - Szombaton 17 órától Miskolcon rendezik meg a salakmotoros egyéni ob 2. fordulóját.

Miskolc - Szombaton 17 órától Miskolcon rendezik meg a salakmotoros egyéni ob 2. fordulóját.A Magyar Köztársaság nemzetközi salakmotoros egyéni bajnokság 2. fordulója szombaton 17 órakor kezdődik Miskolcon, a Népkertben. De ezen a napon nem ez lesz az első motoros rendezvény ezen a helyszínen, ugyanis 10 órától Magyarországon először, elindul a Flat Track motorozás, és a két órán tartó tréninget bárki ingyen megtekintheti.

A Flat Trackről

– Az Amerikában már nagy népszerűségnek örvendő és Európában is egyre több országban ismert, kedvelt és terjedő Flat Track versenyágat szeretnénk minél több magyar motorossal megismertetni – mondta Jacsó Tibor, motorverseny szervező. – A Flat Track a pályaversenyzés egy olyan, szinte mindenki által űzhető alacsony költségigényű formája, ami más, mint az itthon meghonosodott salakmotorozás. Ez utóbbi egy eléggé zárt világ a motorsportokon belül, a Flat Track ezzel szemben sokkal nyitottabb, befogadóbb. Nyitott más szakágak versenyzői felé is, ezért várjuk őket is, jöjjenek, próbálják ki. Megtehetik, hiszen nem igényel olyan mértékben speciális, egyedi technikát, mint a salakmotorozás. És nem csak drága speciális gépekkel űzhető. Más szakág átalakított gépe ugyanúgy sikerrel vehet részt az eseményen, mint koros közúti motorból átalakított, épített versenytársai. Az átalakításról sem jelentősek, az első féket, a balra kanyarodás miatt a baloldali lábtartót kell kiiktatni, és a kerékméreteknek egyformának kell lenniük.

Életkor megkötése nélkül

De nem csak a kétkerekűeket várják, hanem a quadosokat is. Életkor megkötése nélkül, vagyis gyerekek is motorra pattanhatnak a Népkertben szombaton délelőtt.

– Még ez évben hazai versenyt kívánunk rendezni Flat Track szakágban – jelentette ki Jacsó Tibor. – Jövő évre pedig, bízva a szakág népszerűségének elterjedésében megpályázzuk az akkor már három fordulósra bővülő FIM Flat Track sorozat egyik versenyének megrendezését, aminek az elnyerésére az előzetes tárgyalások alapján jó esélyünk van.

Az első ismerkedő edzés Flat Trackben tehát szombaton 10 órától esz a miskolci salakmotorpályán. A pontos időbeosztás és tervezés érdekében a szervezők kérik, hogy aki részt kíván venni a tréningen, az neve és kategóriája (szóló, vagy quad) megjelölésével szerdán17 óráig regisztráljon az [email protected] e-mail címen (a 8 perces szabadedzés díja: 4000 forint/fő). További infó ugyanezen az e-mail címen kérhető.

A szombati ob jegyárakról

Felnőtt belépő (18-65 év között): 2000 Ft/fő

Kedvezményes belépő (10-18 év között, 65 év felett): 1000 Ft/fő

Apró barát belépő (10 év alatt): nem kell fizetni

Kis családi belépő (kizárólag külön nemű párok, házaspárok részére): 3000 Ft/2fő

Nagy családi belépő (két felnőtt és két kedvezményes esetén): 4000 Ft/4fő

A kedvezményes belépő váltásához a jogosultságot diákigazolvány, illetve személyi igazolvány bemutatásával kell igazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!