boon-sportoldal

2011.07.16. 16:03

Minden csapat harapni fog

Mezőkövesd - Görögországban rendezik meg július 17. és 30. között a XVIII. Férfi Junior (U21) Világbajnokságot, a viadalon vasárnap Spanyolország ellen kezd a - Mezőkövesdi KC-t is irányító - Rosta István vezette magyar válogatott.

Mezőkövesd - Görögországban rendezik meg július 17. és 30. között a XVIII. Férfi Junior (U21) Világbajnokságot, a viadalon vasárnap Spanyolország ellen kezd a - Mezőkövesdi KC-t is irányító - Rosta István vezette magyar válogatott.A két hétig tartó eseményen a 24 csapat négy hatos csoportban vetélkedik a továbbjutást érő első 4-4 helyért. A legjobb 16 között aztán már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem az éremcsatákig. A vb összes mérkőzésének otthont adó Thesszalonikibe szombaton kiutazó korosztályos nemzeti csapatunk a D csoportban vasárnap Spanyolország ellen kezd, majd hétfőn Portugália, kedden Kanada következik, a szerdai szünnapot követően pedig csütörtökön Svédország, végül pénteken Irán ellen lép pályára. A nyolcaddöntő mérkőzéseit július 24-én, vasárnap rendezik. A csoport erejét jól jelzi, hogy a riválisok közül a portugálok ezüstérmesek, a svédek ötödikek, a spanyolok pedig hetedikek lettek a tavalyi U20-as Eb-n, amelyre a magyar válogatott nem tudta kvalifikálni magát.

- A felkészülésünket tisztességgel és becsülettel végigcsináltuk, úgyhogy tiszta lelkiismerettel és nagy várakozással tekintünk a viadal elé - mondta Rosta István az elutazás előtt. - Az utolsó hetet Mezőkövesden töltötte a csapat, és itt szeretném megköszönni a város önkormányzatának és a Balneo Hotel segítségét, hogy nyugodt körülmények között készülhettünk. A világbajnokság ennek a korosztálynak az utolsó nagy seregszemléje lesz, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy minden csapat harapni fog, hiszen mindenki felhívhatja magára a figyelmet a sportágban. Azzal tisztában vagyunk, hogy itt már nem lesz könnyű mérkőzésünk, de a minimális és reális célkitűzésünk az, hogy bejussunk a 16 közé. És persze vannak álmaink, melyeket szeretnénk végrehajtani, hiszen ez a csapat már bizonyította, hogy sok mindenre képes.

-PA-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!