boon-sportoldal

2011.07.07. 13:19

Kft. viheti élvonalba a női kosárlabdát

Egy hónapja bejegyezték a cégbíróságon a DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Kft.-t.

Egy hónapja bejegyezték a cégbíróságon a DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Kft.-t.

Több alkalommal írtunk már arról, hogy – négy év után – újra élvonalbeli női kosárlabdacsapata lehet Miskolc városának. Ugyanis a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségének döntése értelmében a 2010/11-es évad NB I/B-s bajnokságában a harmadik helyen végzett Miskolci Városi Sportiskola SC (MISI SC) is nevezést adhat be a 2011/12-es élvonalbeli küzdelmekre. Arról is hírt adtunk, hogy a MISI SC nem tudta volna vállalni az NB I/A csoportos szerepléssel járó feladatok ellátását, illetve az ehhez szükséges anyagi hátteret biztosítani, de jelentkezett egy másik, Miskolcon ebben az évben alakult sportegyesület, hogy ebben szerepet vállaljon.

Ketten egyet

Mint megtudtuk: a két egyesület, az indulási joggal rendelkező Miskolci Városi Sportiskola Sport Club egyesület és a DKSK 2011 Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület egy hónapja, egészen pontosan 2011. június 6-án egy közös tulajdonú gazdasági társaságot alakított 1 millió forintos törzstőkével, amit azóta már be is jegyeztek a cégbíróságon DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Sportszervező és Szolgáltató Kft. néven. Információnk szerint ez a kft, – amelyben a DKSK 2011 Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület szerzett többségi tulajdonrészt – fogja benyújtani a nevezést az NB I/A csoportos női bajnokságra, a jövő hét pénteki határidőig.

Két ügyvezetővel

Ez ügyben a DKSK-MISI Kosárlabda és Szolgáltató Kft. két ügyvezetőjének, Cserhalmi Edének és Szabó Tamásnak lesz jogosultsága eljárni, lévén ők ketten lettek az ügyvezetők. Elsőként Szabó Tamást szerettük volna kérdezni arról, hogy hol tartanak az előkészítő munkában, de őt nem sikerült elérnünk, Cserhalmi Edét viszont igen. Utóbbi személy az elmúlt években a Miskolci Sportiskola utánpótlásának szakágvezetője volt, és nem mellékesen a DKSK 2011 Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület egyik alapító tagja.

– Nem hiszem, hogy különösebben a személyem lenne az érdekes, szerintem ez a fajta felkérés inkább annak szólt, hogy valaki az utánpótlásból is legyen részese az operatív munkának, és mivel ezzel az elgondolással én is egyetértek, így elvállaltam ezt a tisztséget – mondta Cserhalmi Ede. – Ez az utóbbi években, amikor volt minőségi, élvonalbeli felnőtt kosárlabda nem volt szempont, és emiatt a felnőtt csapat és annak az utánpótlása nem igazán egy egységes egészet képezett, most viszont ez másképp kell, hogy legyen. Nyilván most a legfontosabb az, hogy a nevezéshez szükséges összes feltételt teljesítsük a július 15-i határidőig, közben pedig szervezzük a felnőtt csapat kialakítását.

Hogy ebben kinek milyen szerep jut, arra Cserhalmi Ede egyelőre nem kívánt válaszolni, így arra sem, hogy Milen Vukicevicre bízták-e a felnőtt csapat edzői teendőinek ellátást, mint mondta, erről és a játékoskeretet alkotó kosarasokról a jövő héten sajtótájékoztató keretében kívánnak beszámolni.


Hol játszanak?

Mivel a DKSK-MISI Kosárlabda és Szolgáltató Kft.-t a Miskolci Városi Szabadidőközpont címére jegyezték be, így szinte biztos, hogy az A-csoportos felnőtt csapat a miskolci városi sportcsarnokban fogja játszani a mérkőzéseit.


Játékosok megszerzéséről is szeretnének tájékoztatást adni.

Néhány napon belül sajtótájékoztatót tarthatnak az A-csoportos női kosárlabdacsapatról.

Az elinduláshoz szükséges tőke rendelkezésre áll a DKSK 2011-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!