boon-sportoldal

2011.07.04. 10:45

Gyerekfoci: a Fradival szövetkeznek a centrumosok

A napokban nagy élményben volt részük a miskolci kicsiknek, akik a népligeti FTC-bázison jártak.

A napokban nagy élményben volt részük a miskolci kicsiknek, akik a népligeti FTC-bázison jártak.„Új irányvonal képviselői vagyunk” – ezt mondta önmagukról a Borsod Volán által támogatott Miskolci Gyerekfoci Centrum szakmai vezetője.

– Kétszázötven kicsivel foglalkozunk – közölte Szatmári István. – Az az elsődleges feladatunk, hogy megszerettessük velük a focit, vagyis az a lényeg, hogy játsszanak, élvezzék a sport és a testmozgás örömét! Ennek jegyében nagy megtiszteltetésben részesültünk: látogatást tehettünk a Ferencváros népligeti bázisán.

Együttműködnek

Az MGYC a közelmúltban együttműködési szerződést kötött a zöld-fehérekkel, akiknél a nemrégen visszavonult Dragóner Attila az utánpótlás igazgató. A kontraktusnak köszönhetően a miskolciak U7-es, U9-es és U11-es csapatai két busszal utaztak a fővárosba, ahol remekül érezte magát a hatvan kölyök.

– A kikapcsolódáson és a terepszemlén túl természetesen meccseken is szerepeltünk – folytatta Szatmári István. – Az U11-esek például legyőzték a Fradit és ez mindenképpen nagy szakmai siker, jóllehet messzemenő következtetést ebből nem szabad levonni. A túra hasznos volt abból a szempontból is, hogy a lurkók szülei láthatták: munkánkat komolyan vesszük, az FTC-vel való szövetkezésünk pedig szakmailag és erkölcsileg is sokat jelent, mert az nem vitás, hogy a Ferencváros neve napjainkban is vonzó! De aki azt hiszi, hogy csak házon kívül keressük a jövőt, a kibontakozás útját, téved: nyitni akarunk a DVTK-felé is, a helyi kézfogóból csak jó dolgok „sülhetnek” ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!