boon-sportoldal

2011.07.20. 09:11

DVTK: Jegyárusítás terelő folyosókkal

Nem ment simán a stadionba bejutás a szezon előtt bevezetett új szektorozás miatt a DVTK NB I-es labdarúgó mérkőzésére.

Nem ment simán a stadionba bejutás a szezon előtt bevezetett új szektorozás miatt a DVTK NB I-es labdarúgó mérkőzésére.Mint arról korábban hírt adtunk, a Diósgyőri stadion lelátóit az eddiginél több részre osztották fel, így a korábbiaknál több, különböző árfekvésű jegyet kínáltak. A szombati, Zalaegerszegi TE FC elleni mérkőzés előtt sok bosszankodó szurkolóval lehetett találkozni a fő jegyelárusító helyen, a Gombánál. A mérkőzésre jegyet váltani szándékozók egy része azt kifogásolta, hogy a pénztárnál minden egyes ablaknál külön szektorba lehetett belépőt venni, de erről nem kaptak megfelelő tájékoztatást, sokan csak a sorban állás közben értesültek arról, hogy nem olyan sorban állnak, ahová szeretnének jegyet venni. Sajnos, a Gomba pénztárainak ablakára kívülről felragasztott információs lap sem bizonyult maradandónak, volt olyan, amelyiknek a ragasztásánál a szél erősebbnek bizonyult. A kezdés időpontjában is még több tíz méteres hosszú sorok kígyóztak nem csak a Gombánál, hanem a tribün pénztárnál is. Nem is ért be mindenki a stadionba a kezdésre, a legutolsók negyedóránál is többről maradtak le a meccsről.

Bérlet gondok

A bérletesek közül sem volt mindenki felhőtlenül boldog. Hogy a vásárláskor nem adták ki a bérleteket, csak a pénzt vették el, mondván csak szombaton délután két órára lesznek készen, a kétszeri ,,bérletért megyek program” kisebb kellemetlenség volt ahhoz képest, amivel mi magunk szembesültünk. A szombaton délután kifizetett éves belépőt nem lehetett átvenni a meccs kezdése előtt háromnegyed órával sem. A Gombában az illetékes pénztáros nem tudta átadni, mondván, hogy az még nem készült el. Vagyis a kifizetett bérletet épp csak használni nem lehetett... 

– Természetesen tudok, tudunk a gondokról, amelyeket orvosolni fogunk! – jelentette ki határozottan Körmöndi Zoltán, a DVTK marketingigazgatója. – A szombati történések miatt elnézést kérünk a kellemetlenségekért, amelyek nem ismétlődhetnek meg! Mindenképpen lesznek változások: az egyik legfontosabb, hogy hamarosan kiírjuk a bérletesek nevét a székekre, amelyekre nem ülhetnek le csak a „tulajdonosaik”. Ami a jegyvásárlást illeti: ha így marad a rendszer, akkor tájékoztató táblákat helyezünk el és terelő folyosókat alakítunk ki annak érdekében, hogy a nézők ki tudják választani, hová szeretnének ülni és az odaszóló jegyüket melyik ablaknál vehetik meg. Azt is szeretnénk egyébként, ha szurkolóink az elővételi vásárlásra törekednének majd, miként azt is kérni fogjuk tőlük, hogy ha tehetik, ne az utolsó pillanatokban érkezzenek a stadionba. 

Tanulnak a hibáikból

A marketingigazgató őszintén beszélt a hibáikról, amelyekből tanulnak: „Fontos tapasztalatokat szereztünk, a gondok döntő részére fény derült. Úgy gondolom, hogy már a soron következő hazai meccsen nagyot tudunk előre lépni, de három-négy találkozó biztosan kell ahhoz, hogy a beléptetés körül minden a lehető legtökéletesebben menjen majd.”


Kapcsolódó cikkek:

Nagy volt a zavar a Diósgyőr - Zalaegerszeg meccs előtt a fő jegyelárusító helyen, a Gombánál.

Új irányt vesz a DVTK belépőjegyeinek árazása, jövő szombattól nem csak kétfajta, ülő- és állóhelyre szóló jegyet lehet vásárolni, hanem mindenki eldöntheti, mennyit ér meg neki a DVTK mérkőzése, illetve mennyit engedhet meg magának és aszerint válogathat a helyek közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!